Nyheter

Om Petersens tre GS75-favoriter

Publicerad
Niels Petersen har tyvärr tvingats stryka Donna Devarona från Derby Day Sprint och har "som lök på laxen" ingen starthäst i Derbyt - när hände det senast? Nåväl. De tre hästar som den gode Petersen har att sadla ut under årets derbydag lär dock bli favoriter och vi tror att samtliga vinner - eller åtminstone har bäst segerchans i respektive lopp. Vad tror Niels?
pxtyothrpfnl7umzays
Herewegodandy - en vinnare för Niels?! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I GS75-2 tippar vi Herewegodandy etta. Rätt eller fel?

Herewegodandy drog ett perfekt startspår och trivs över distansen - det visade han ju vid seger i fjol. Han är i god form och normalt sett är det mycket bra segerchans. Å andra sidan har jag haft en hel del skit i stallet under året så helt säker kan man inte vara, kommenterar Niels Petersen.

Och vad säger du om vår tipsetta Noble Justice i Malmö Stads Pris (GS75-3)?

Noble Justice gör dirttrackdebut i loppet, men det oroar inte ett dugg - det är definitivt inget minus. Formen är där den ska och den här distansen passar honom perfekt. Det är ett ganska bra lopp med gedigna konkurrenter, men min häst har blivit mentalt starkare så visst måste jag tro på fin segerchans, säger Niels Petersen.

Queen Rouge lär bli favorit i Margareta Wettermarks Minneslöpning (GS75-4). Allt väl där?

Queen Rouge var rejäl i årsdebuten efter ett rätt struligt lopp och ska vara framsatt med den genomköraren i kroppen. Hon trivs på Jägersro och gör alltid sitt bästa. Är väl dock snäppet vassare på gräs egentligen, men är kapabel nog för att vinna det här, avslutar Niels Petersen.