Nyheter

Om MIss Maybach och övriga starthästar från formstallet Annika Sjökvist

Publicerad
Gråa Miss Maybach har vårt förtroende som singelstreck på morgondagens V64-omgång på Bro Park. Vi tror på spets och slut - vad tror Annika om det underbara amerikanska toppstoet?
vizzz8p6ph98wjposau
Spets och slut - hämta ut!? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Fyra hästar till start i morgon och vi inleder med Arabianranta i den inledande avdelningen på V64-spelet. Säg något?

Arabianranta är jättebra i ordning och det här är optimala förutsättningar. Han trivs med Alina Öhgren som  vann med honom för tre starter sedan. Jag vill ha fäste i banan och jag tror på mycket bra chans, säger Annika Sjökvist.

Vi spikar Miss Maybach (V64-2). Rätt eller fel?

Miss Maybach fungerade mycket bra på sprintersträckan senast och det finns en plan att försöka skola ned henne i distans till nästa år. 1400 meter är i dagsläget perfekt och visst är hon snabb från start. Jag tror på spets, men det är inte nödvändigt - hon kan gå lite snett utvändigt också. Miss Maybach har full form och jag har stora segerförhoppningar, säger Annika Sjökvist.

One Star (V64-5) är oexponerad, men nu är det tuffare emot. Vad säger du?

One Star har överraskat varenda gång och kanske kan han göra det igen? Formen är där jag vill ha den, men jag är dock lite osäker på distansen - det här är ett test. Startspåret spelar ingen större roll - han ska bara packas in och inte se dagens ljus till upploppet. En typisk outsider, säger Annika Sjökvist.

Och så avslutar vi med Sugoi i V64-avslutningen. Kommentar tack?

Sugoi har hysteriskt bra form och ska ha en resa på speed och helst i hårt tempo. Startspåret oroar inte ett dugg och jag tror på en toppchans, säger Annika Sjökvist.