Nyheter

Om Miss Maybach och övriga hästar från Annika Sjökvist

Publicerad
Annika Sjökvist har sju hästar till start på onsdag då Bro Park står som arrangör av lunchtävlingarna - detta med V4-spelet i fokus. Och mest fokus på Annika Sjökvists hästar sätts naturligtvis till Miss Maybach som kommer med två raka spetssegrar och blir ganska klar favorit.
Miss_Maybach_161
Är Miss Maybach en favorit i fara Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar det från början.

I V4-2 har du två till start, Logan och One Star. Vem har bäst chans?

Logan återkommer efter vila och tränar bra, men han är faktiskt lite långhårig. Hästen är fartfylld och passar över den korta distansen - det viktiga är att han håller sig lugn och inte blir för het i loppet. Logan är en outsider, säger Annika Sjökvist.

One Star var jag mycket nöjd med i debuten. Han har tagit loppet på bästa sätt och gått framåt rent formmässigt. En annan positiv sak är att hästen har “coolat” ned sig. Jag vill dock varna för att startspåret inte är det bästa. Jag hoppas på en placering bland de tre främsta, säger Annika Sjökvist.

I V4-3 sadlar du ut Miss Maybach och Arabianranta från yttersta respektive den innersta startboxen. Kommentar?

Arabianranta var grym senast mot stentuffa hästar och nu drog han ett perfekt startspår. Hästen är startsnabb, men jag vill inte se honom i ledningen - han ska ha rygg och gärna i högt tempo. Arabianranta mår väldigt bra för dagen och ska kunna vara ganska långt framme. Vi har ett mål och det är Bobbie Killicks, informerar Annika Sjökvist.

Miss Maybach står längst ut och det lär inte bli enkel spets som det blivit i de två starter hon gjort för mig. Vi har dock tränat henne mycket i ryggar och det har fungerat väldigt bra så jag oroar mig inte så mycket. Hon utvecklas fortfarande och klarar nog det höga viktläget - ny ryttare i sadeln spelar ingen roll. Miss Maybach har höjts sex kilo på vinsterna och det blir allt tuffare, men som det ser ut finns det mer att plocka ur henne, säger Annika Sjökvist.

Två till start även i tvååringsloppet (lopp 6). Hur pass förberedda är dina hästar?

La Paloma är en fin typ som det finns massor av fart i. Det är dock debut och mycket kan hända. Ett fidusbud kanske, funderar Annika Sjökvist.

Nemesis Sacc träna på, men är inget vinstbud i tävlingsdebuten, säger Annika Sjökvist.

Och i det sjunde loppet debuterar du Hefaistos Sacc. Läget med honom?

Hefaistos Sacc är en stor och sen häst som mest är med för att se och lära. Jag har inga större krav på honom i första starten, avslutar Annika Sjökvist.