Nyheter

Om Marta, Whitestrip och debuterande Archimes Face

Publicerad
Vanja Sandrup sadlar ut tre hästar under söndagens tävlingar på hemmabanan Jägersro och bäst segerchans av dessa tillmäter vi Marta i dagens inledande långlopp, men... Det låter även uppåt på tvååriga Whitestrip som mycket väl kan vinna årets upplaga av Stig Holms Memorial till glatt odds och låg streckprocent.
ty8rtiwl7whbqrsrqxy
Kan Vanjas Whitestrip hemföra Stig Holms Pokal? Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

Vad sägs om Martas chanser i lopp 1?

Marta är snabb från start och skulle gynnas om hon kom till ledningen. Hennes senaste start är bara att glömma. Hon fungerade inte alls på Bro Parks gräsbana. Formen är där den ska vara och jag är optimist, säger Vanja Sandrup.

Vi har tro på Whitestrip i V64-3. Har du?

Whitestrip har jobbat med stora plus i kanten inför detta och blinkersen har verkligen gjort henne gott. Hon reste dåligt till Stockholm förra gången så den insatsen är bara att stryka ett streck över. Formen är som den ska och från utmärkt startspår, i ett litet startfält, måste jag tro på lite chans, säger Vanja Sandrup.

En kommentar om debuterande Archimedes Face i V64-4 tack?

Archimedes Face tränar väl okey, men jag kan inte ha några större förhoppningar så här i debuten - vi måste ju börja någonstans… Startspåret passar och att det är få hästar med i startlistan är ju också positivt. Jag hoppas på en mindre slant, säger Vanja Sandrup.