Nyheter

Om Kvislas "feta" chanser i Göteborg på söndag

Roy Arne Kvisla gör resan till västkusten och Göteborg Galopp på söndag och som det låter på Bro Park-tränaren görs detta i ett ytterst angeläget ärende.
– Jag tror att min häst kommer få ett perfekt lopp bakom överpacande hästar i front, kommenterar Roy Arne.
Om vem läggs citatet?
Läs vidare för klara besked!
Alsimsaam_0821
Alsimsaam - en vinnare i Göteborg? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den andra avdelningen på V4-spelet sadlar du ut trevligt härstammade Fidji (halvsyster med Kashgar) som imponerade senast. Hur verkar det?

Fidji var jag helnöjd med senast och rimligtvis lär hon vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen. Nu är det gräs för första gången i lopp, men hon kvalade väldigt bra på underlaget och som det känns ska det bara vara en fördel för min häst. Hon är kraftigt gynnad av att gå upp i distans, men samtidigt vill jag varna för att hon missat en veckas träning - inget allvarligt, men ändå. Vi ska göra ett allvarligt försök att vinna det här loppet, säger Roy Arne Kvisla.

I samma lopp har du Never Think Twice, en dotter till toppbeskällaren No Nay Never. Redo för vinst?

Never Think Twice är en fin häst som här gör första starten för mig. Hon tränar på fint här hemma inför loppet, men nu är det debut på gräs - jag tror dock att det bara är en fördel. Det är väldigt mycket humör i hästen och distansen kan vara lite lång som det sett ut tidigare, men visst tror jag att hon kan en hel del mer än formtal 70, informerar Roy Arne Kvisla.

I V4-avslutningen tar du ut fyraårige Alsimsaam. Det ser väl intressant ut?

Alsimsaam fick ett perfekt startspår och jag tror att min häst kommer få ett perfekt lopp bakom överpacande hästar i fronten den här gången. Han har lopp i kroppen och är kraftigt gynnad av gräs under hovarna - har dessutom vunnit i Göteborg tidigare. Distansen är optimal och visst har jag stor tro på min häst, meddelar Roy Arne Kvisla.

I amatörloppet (lopp 5) har du Skymade till start. Hur ser du på uppgiften?

Skymade gör sin andra start i min regi och det verkar vara en okej häst - om än inte av stora mått, hon är liten ska man veta…! Nu har hon lopp i kroppen, bör vara framsatt, gräs ska nog vara en fördel om man ser till stamtavlan - dessutom har vi en duktig ryttarinna i sadeln. Jag vill dock se att hon fungerar i lopp innan jag sticker ut hakan, avslutar Roy Arne Kvisla.