Nyheter

Om Francisco Castros V64-hästar samt en intressant treåring

Publicerad
Francisco Castro sadlar ut fyra intressanta hästar på Jägersos V64-tävlingar i morgon där snyggingen Es Raco känns som den mest spännande av dem alla - i vart fall om ni frågar oss.
– Om man ser till kapacitet vinner han det här loppet, men
ES_RACO_IRE-7706_kopia_9WmFqF
En mindre vild Es Raco i sprinterloppet i på V64? Foto: Cedric Lane

Vi inleder med treårige Epaulette-sonen Malbec (V64-1) som vi tycker gjorde det anständigt i sin debut. Hur är statusen på honom?

Malbec är en fin typ som var bra i kvalet och okej i debuten. Det är en grön typ som gynnas av den längre distansen samt att stå invändigt placerad. Det är ett par bra hästar med i loppet, men Malbec kommer göra ett fint lopp och förhoppningsvis kunna vara ganska långt framme, säger Francisco Castro.

Snygge Couples (V64-2) gör årsdebut mot starkt motstånd. Läget med honom?

Couples har varit borta länge, men tränar på bra inför det här loppet. Han är inte lätt att matcha så nu får vi se om han kan ta ett kliv uppåt. Det finns kapacitet i hästen, men loppet är tufft så det här känns mer som ett test. Pramms lockar såklart, säger Francisco Castro.

En duo i V64-4 i form av Es Raco och Breakdancer. Kommentar om dessa tack?

Es Raco kastrerades nere i Dubai vilket kändes nödvändigt, men han har fortfarande mycket temperament och är inte helt lugn precis. Om man ser till kapacitet vinner han det här loppet, men då måste han ju fungera också. Han trivs på hemmabanan och får på sig sina blinkers igen. Jag är nöjd med startspåret och tror på mycket bra vinstchans, säger Francisco Catro.

Breakdancer återkommer efter paus, men gör ju alltid sitt bästa så det oroar inget. Startspåret spelar ingen roll då han ska ha en resa på speed. Jag räknar med segerchans, säger Francisco Castro.

Och utanför streckspelet har du skimmeln Silver Dash (lopp 8) till start. Han inledde lite svagt som tvååring, men var läcker i comebacken senast. Hur mår han?

Silver Dash är jag helnöjd med. Han tog segerloppet på bra sätt och jag hoppas han är ännu vassare nu. Distansen är bara ett plus och som jag ser på det ska han ha toppchans att vinna. Min bästa segerchans på hela dagen, avslutar Francisco Castro.