Nyheter

Om Espen Hill inför årsdebuten

Publicerad
Madeleine Smiths storstjärna Espen Hill aviserar efterlängtad årsdebut på Bro Park på söndag och vi tror på toppchans och singelstreckar trots mastiga 64 kilo på ryggen. Vad tror då Malle?
– Espen kan vinna, men det är mest en genomkörare inför större uppgifter, kommenterar Angarn-tränaren.
p2au74wniabihglxynj
Espen Hill - en vinnare i årsdebuten? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Espen Hill (V64-3) hade en kanonsäsong i fjol med två fina vinster, men visst var det så att andraplatsen bakom Square De Luynes i Gr3-loppet Stockholm Cup International stack ut allra mest. Nu återkommer alltså valacken till tävlingsbanan efter nio månader “på backen” och vi har en bra känsla.

Nå Malle, vad säger du om Espen Hill?

Espen Hill har haft problem med sina blodvärden, men tränar nu mycket fint. Även om han inte är toppad så ska man veta att han är en vass häst. Han bär vikt bra, men nu blir det mycket bly i sadeln. Gräs och distans passar perfekt och visst kan Espen vinna, men det är mest en genomkörare inför större uppgifter senare under säsongen, berättar Madeleine Smith.

I V64-5 plockar du ut hedershästen Shepherd Gate - säg något?

Shepherd Gate kommer gå bättre än senast, men en stenhård bana vore ett minus. Startspåret passar och han känns fin i träningen inför detta. Han har bara lite dryg 6 000 kronor till miljonen och det tror och hoppas jag att fixar, men att vinna blir svårt, kommenterar Madeleine Smith.

Och i V64-epilogen har du ett intressant nyförvärv i form av Pistol. Läget där? Han har inte startat på evigheter.

Pistol är inte vässad inför detta, men han behöver en genomkörare inför SM för sprinters. Han har inte startat sedan november 2017 och jag har inte haft honom så länge. Pistol drog ett perfekt startspår, men lär inte vinna. Han är mest ute för att “lufta sig”, avslutar Madeleine Smith.