Nyheter

Om Duca di Como och Purple Ace

Publicerad
I Challenge Stakes ska Cathrine Erichsens Duca di Como försöka räta upp sin kungakrona som kommit lite på sned efter två raka, hör och häpna, FÖRLUSTER under året. Vi tror det kommer gå bra. Vad tror Cathrine?
– Han är klart bättre nu och jag är optimist, kommenterar Cathrine Erichsen.
kyigyw8lidrlvlfc9u0
Årets första besök i vinnarcirkeln Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Cathrine Erichsen har även med treårige Purple Ace (V4-2) under den här tävlingsdagen på Bro Park - detta i Bro Park Trial, en löpning för de treåriga Skandinavienfödda individerna över distansen 2100 meter.

Han åkte på sin första förlust i sjunde försöket senast. Kommentar?

Purple Ace blev grovt påriden senast. Bara glöm den insatsen således. Han är gynnad av den längre distansen och underlaget är inget minus. Startspåret är som det är, men det får Chaves bara lösa. Det är ett fint lopp med många bra hästar, men jag har tro på Purple Ace. Han kan vinna det här, informerar Cathrine Erichsen.

Och så är det då dags för Duca di Como i Challenge Stakes (V4-4). Hur verkar det för dagen?

Duca di Como mår väldigt bra för dagen - ser väldigt fin ut i kroppen. Jag vill inte säga att han är hundra procent ännu, men i vart fall 98,99… Startspåret är perfekt och visst testar vi för ledningen där han är väldigt effektiv. Duca är något eller några kilo sämre på gräset, men fortsatt en riktig topphäst. Distansen passar perfekt och nu tror jag att det är tredje gången gillt, berättar Cathrine Erichsen.

Vi såg att du hade efteranmält honom till sprintloppet på Derbydagen. Dina tankar?

– Det ska bli spännande såklart, men vi tar en sak i taget, avslutar Cathrine Erichsen med ett skratt.