Nyheter

Om Duca di Como och Debbie Dawn

Cathrine Erichsens superhäst Duca di Como är i det närmaste oslagbar på dirttrack, men mer "mänsklig" när det handlar om starter på gräs. Vi ringde upp Övrevoll-tränaren för att kolla läget inför hästens spännande start på Bro Park i morgon onsdag, men glömde såklart inte att ta "formkollen" på Debbie Dawn...
Duca_Di_Como_6901_1
Kan "DdC" ta skalpen på Kick On och resten av konkurrenterna? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den andra avdelningen på V4-spelet, en novislöpning över 1600 meter på gräsbanan, plockar du ut Debbie Dawn. Allt väl med henne?

Debbie Dawn är under fortsatt utveckling och som det ser ut har hon blivit en mer stabil häst i år. Formen är jag helnöjd med och hon gick bra en gång på Bro Park i fjol som tvååring. Startspår och distans passar perfekt och jag känner mig inte slagen på förhand, säger Cathrine Erichsen.

Och vad säger du om Duca di Como i V4-3, Lelles Legacy - Swedish Open Mile?

Duca di Como är några kilo sämre på gräset - det är inget att säga om. Jag var dock nöjd med honom senast på Bro Park och som jag förstår kommer banan att vara snabbare på onsdag vilket skulle vara en klar fördel för min häst. Alla vet hur startsnabb Duca di Como är, men han måste inte gå i ledningen. Jag har stor respekt för mina konkurrenter, men måste ändå tro på segerchans, avslutar Cathrine Erichsen.