Nyheter

Om Duca di Como, Master Bloom och Tinolo

Publicerad
Cathrine Erichsens Duca di Como har vunnit Listedloppet Nicke Minneslöpning de två senaste åren och är storfavorit att fixa en tredje nu på söndag då Bro Park arrangerar sin största tävlingsdag för året. Vi slog därför en signal till Cathrine för att kolla läget med DdC och övriga starthästar under dagen.
– Han är där han ska vara, kommenterar Cathrine Erichsen.
xxye45qdfsa7gj70qpq
Duca di Como - vilket djur! Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I tävlingsdagens inledande lopp, alltså innan GS75-spelet drar igång sadlar du Tinolo i anrika H.M. Drottningens Pris över 3800 på hinderbanan. Säg något klokt?

Tinolo har slipat formen inför detta i två slätloppsstarter och skött sig mycket bra. Han vann Champion Hurdle på stenhård bana, men klarar även et underlag av det mjukare slaget. Tinolo ska fungera bra på Bro Park och han är en av de som kan vinna loppet, säger Cathrine Erichsen.

I Nickes Minneslöpnng (GS75-1) ska Duca di Como ha toppchans att bärga sin tredje raka seger i loppet. Status på honom för dagen?

Duca di Como är där han ska vara - vann ju på bra sätt på Övrevoll senast och detta på en fin tid. Han fungerar utmärkt på Bro Park och han är ruskigt effektiv på dirttrackbanan. Jag är när nöjd med startspåret och det är “all system go”. Tufft emot, visst, men jag är alltid optimist med Duca di Como, kommenterar Cathrine Erichsen.

Och i Gr3-loppet Stockholm Cup International (GS75-6) skickar du ut stentuffe Master Bloom. Vad säger du om formen och hans chanser?

Master Bloom är utan tvekan i sitt livs form och det här ska bli spännande. Han älskar som alla vet distansen och går ju alltid bra på Bro Parks gräs. En bana åt det mjukare hållet vore en fördel, men han går även okej på snabbt underlag. Jag har stor respekt för motståndet, men om loppet skulle bli ordentligt överpacat gynnar det självfallet Master Bloom. Han går precis “hela vägen” och kan vinna även om det blir tufft, avslutar Cathrine Erichsen.