Nyheter

Om Duca di Como inför söndagen

Publicerad
Cathrine Erichsen har fyra hästar till start på den svenska derbydagen varav tre på GS75-spelet. Mest intresse tilldrar sig självfallet Duca di Como och dennes fight med i första hand Nocentsinkentucky, men det låter även lite "smyguppåt på två andra individer.
bcpisuz4mehdvzuydd0
Duca di Como - nu på kort distans! Foto: Elina Börklund/Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. I dagens tredje lopp - utanför GS75-kupongen, testar du Hampus G på Jägersros dirttrack för första gången. Vad tror du om det?

Hampus G tror jag kommer fungera väl på banan även om han är lite vassare på gräs. Har dock bara startat två gånger utanför Övrevoll, på Bro Park och Klampenborg, och då floppat. Nu är han en starkare individ och han trivs över distansen. Det är ett tufft lopp, men en bättre premie finns inom räckhåll, kommenterar Cathrine Erichsen.

Sen är det dags för en “enskild utfrågning” om GS75-hästarna. I den fjärde avdelningen plockar du ut fuxiga Buckybabe. Säg något?

Buckybabe är en solid häst som höjts sig ordentligt det senaste halvåret - tror det finns lite ytterligare att plocka ut henne. Hon är i riktigt fint slag för dagen och jag är nöjd med att få Per-Anders Gråberg i sadeln. Distansen passar, men jag är lite orolig över resan och övernattning. Motståndet är stenhårt, men jag blir inte förvånad om Buckybabe är med på trippeln, säger Cathrine Erichsen.

Vi har Captain Chorus långt ned i rankingen inför Derbyt (GS75-6) då vi är osäkra på distansförmågan. Vad tror du om det?

Captain Chorus är en halvbror till Seaside Song och som det sett ut har jag mina betänkligheter om distansen - jockeyn Nora Haglund-Holm som rider honom tror dock det motsatta, vi får se på söndag… Formen är som den ska och vi drog ett bra invändigt startspår - dock är det första starten på dirttrack. Jag ligger lågt och skulle vara mycket nöjd om Captain Chorus för med sig lite pengar, informerar Cathrine Erichsen.

Och avslutningsvis. i GS75-7 (Zawawi Cup - Listed) testar du kort distans med Duca di Como. Kommentar tack?

Duca di Como var rejäl senast och har sett fin ut i träning efteråt - ingen fara med formen. Han är helt klart på rätt väg, men om är helt på sitt max på söndag är jag inte helt säker på. 99 procent? Jag väljer det här loppet i stället för Swedish Open Mile. Jag menar - han formligen älskar att tävla på Jägersro och på Bro Park nästa helg måste han strida med Kick On på gräset… Nu drog vi utvändigt spår så även om han är startsnabb lär det kosta för mycket att bomba fullt från start. Nu testar vi att rida Duca bakifrån så vi hoppas på bra pace hela vägen. Visst kan han vinna loppet, men det blir ingen enkel historia, avslutar Cathrine Erichsen.