Nyheter

Om Duca di Como inför söndagen - och framtiden

Publicerad
På söndag är det dags för Listedloppet Peas And Carrots Mile på Jägersro och som vanligt när det handlar om medeldistanslopp på Malmöovalen spelar Cathrine Erichsens underbara skimmel Duca di Como huvudrollen.
– Han mår som han ska, kommenterar Cathrine.
sodvfxtiqjj5czzmu7a
Vinst på söndag - Dubai i vinter? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Femåringen efter Clodovil stöter endast på tre motståndare i sin jakt på förstapriset 150 000 kronor och lär väl vara spelad kring ett odds runt 1.30, men alla lopp ska ju ridas… Duca di Como har vunnit loppet de två senaste åren och vi tror såklart på en tredje rak inteckning. Vad tror då tränare Cathrine Erichsen?

– Jo tack, Duca di Como mår mycket bra för dagen. Han inledde säsongen lite svajigt, men är nu sig själv igen och har faktiskt imponerat på mig. “Duca” älskar att tävla på Jägersro, men under året har han ju tyvärr förlorat samtliga tre lopp på banan - det hoppas jag inte ska hända igen, berättar Cathrine med ett skratt.

Och framtiden då? Det har ju talats om utlandssatsningar de senaste åren. Blir det något med det?

– Vi tar en sak i taget. Om han går som han ska på söndag ligger en satsning på Dubai i pipeline under vintern. Det finns massor av lopp åt honom där nere och han fungerar ju även fint på gräset så det skulle verkligen vara spännande att testa. Det är klart att jag har kikat lite på USA också, men det känns som tufft i överkant - i alla fall i nuläget, fortsätter Erichsen.

Master Bloom har imponerat på sistone. Kan han vara aktuellt att skeppa honom till Meydan i Dubai?

– Ja, det har vi klara planer på. Han är en sund och solid häst som också har flertalet lopp där nere. Det var massor av år sedan jag hade hästar i Dubai, men nu känns det rätt att testa. Nu håller jag tummarna för att Duca di Como gör det bra på söndag och så tar vi det därifrån, avslutar Cathrine Erichsen.