Nyheter

Om den store favoriten i Göteborg

Publicerad
Niels Petersen plockar två hästar till Göteborg i morgon onsdag och vi blir ytterligt förvånade om inte Comme Il Faut löser sin uppgift som vårt singelstreck i V4-omgången. Halvbrodern till Hurricane Red står läskigt bra inne i loppet och tränare Petersen låter mycket uppåt.
– Det måste vara toppchans på segern, är hans enkla, men tydliga kommentar.
qbehdtxytrp5ppkalsy
Hurricane Red - halvbror med vårt singelstreck Comme Il Faut. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Comme Il Faut (V4-2) måste vara ett riktigt sorgebarn, men han visade i alla fall lite kvalitet i sin senaste start på Övrevoll som trea. En fyraåring med 68 i handicap i ju inte den “normala” profilen på hästar i ditt stall precis?

– Nej, så är det. Comme Il Faut åkte på en skada i startboxarna och fått den tid han behöver. Ägarna har flera fina hästar hos mig och Comme Il Faut är ju ett syskon till Hurricane Red och Icecapada så han har vi fått visa mer tålamod med. Jag var nöjd med insatsen senast och han kommer mer och mer. Det hade nästan varit tjänstefel av mig att inte anmäla till det här loppet då han står så otroligt bra inne. Distansen passar och Comme Il Faut ska fungera väl på Göteborgs bana och med dess banprofil. Det måste vara toppchans på segern, kommenterar Niels Petersen.

Sen plockar du ut treåriga Prince Of Fjords mot äldre och stentuffa hästar i V4-3? 

Prince Of Fjords är en kapabel typ i full form. Han tappade höger framsko i 2000 Guineas senast och utan den incidenten hade han nog vunnit loppet. Distans och startspår passar bra, men det här är ett tufft lopp mot meriterat motstånd. Det ska dock bli spännande att testa mot dessa då Prince Of Fjords har större uppgifter på agendan framöver. Jag gillar hästen och det borde vara bra vinstchans, avslutar Niels Petersen.