Nyheter

Om Crystal Keys och övriga starthästar från stall Lennart Reuterskiöld Jr

Publicerad
Tio hästar till start varav sju på V64-spelet är vad Lennart Reuterskiöld Jr har att "hantera" under morgondagens tävlingar på hemmabanan Jägersro. Vi fick tag i Lennart (mitt i kvällsfordringen) och han låter allmänt uppåt.
jdppsff0vnfxydg3eow
En vinnare av Kriteriet? Crystal Keys! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning och inleder i dagens första lopp där vi tippat din Dream Look etta. Rätt eller fel?

Dream Look har gjort det bra så här långt. Det är en stor och rejäl häst som jag tror kommer bli mycket fin till nästa år om han tar till sig vinterträningen. För mig ska Dream Look har en god segerchans i det här lilla startfältet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Och så har du tre till start i Jockeyklubbens Avelslöpning (V64-2) över lång distans. Sär något om dessa?

Marieappel är för mig en som kan vinna loppet. Formen är som den ska och hon trivs på banan och över distansen. Startspåret passar också fint, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Havana Red svarade för en plusinsats vid sin seger i Norskt Oaks senast och hon har kommit ur loppet på bästa sätt. Förutsättningar passar och jag tror på chans, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Camaluna nöter på duktigt och formen är det inget fel på. Det här är ett spännande test på distansen. Jag hoppas på en bra slant, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tvåårige Wolfof Vancouver lär bli rätt klar favorit i Skånelandlöpning (V64-3). Hur är läget på den “fronten”?

Wolfof Vancouver är en häst jag gillar skarpt - han har väl inte gjort något fel? Formen är fortsatt god och det är klart att jag måste tro på toppchans i det lilla startfältet. Samtidigt vill jag påpeka att jag har den största respekt för No Short Cuts som imponerade väldeliga senast, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Två till start i Kriteriet (V64-5). Ge oss en kommentar tack?

War Hawk kan mycket och för mig är han får lågt värderad. Formen är som den ska och distansen är ett stort plus. Han är inte helt borta ut segerdiskussionen, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Crystal Keys är jag verkligen nöjd med för dagen - han är redo för det här. Nu är det lite upp i distans, men det ska inte spela någon större roll - det är en “laid back typ”. Jag tror på bra vinstchans, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Och vad säger du om Stormy Ocean i V64-epilogen?

Stormy Ocean är lite upp i handicap, men allt är som det ska med honom rent formmässigt. Distansen är perfekt och jag är mycket, mycket nöjd med startspåret. Han är inte borta, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Och så avslutar vi med två hästar i lopp åtta. Vi har störst tro på Hey Brother. Formläget?

Hey Brother var gedigen i debuten, trivs på underlaget och distansen är den rätta. Det är ett syskon till Mrs Loreen som jag håller högt. Bra chans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tichiero mår helt okej och det här är ingel enkel uppgift. Dirttrack tror jag inte är någon fördel så jag skulle vara nöjd med en bättre slant, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.