Nyheter

Oliver Wilson om att få chansen på I Kirk och sina övriga chanser

Publicerad
Oliver Wilson red tre vinnare så sent som igår på Odense. Häromdagen vann han sin största seger utomlands med Marc Stott tränade King David i Grosser Preis von LOTTO Hamburg (Gr 3). På söndag har han flera bra ritter där ingen är utan segerchans. Bland annat har han fått chansen på GS75 omgångens allra största favorit I Kirk. Vi tog oss ett snack med Oliver inför den svenska derbydagen.
Mystic_Town_925
Oliver Wilson har många fina ritter på derbysöndagen kan vi få fler tummar upp? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hur känns det när man får en så fin ritt som I Kirk (e. Eishin Dunkirk) som på papperet har en jättechans att vinna?

-Jag hade ringt tränaren Susanne Berneklint innan om en annan ritt. Hon återkom till mig kort efter att King David (e. Elusive City)  vunnit i Hamburg. Först förstod jag inte att det var I Kirk jag skulle rida utan Susanne fick förtydliga det. Det känns så klart inspirerande och bra att man får chansen. Jag känner honom sedan tidigare då jag ridit honom i jobb innan. Självklart är det så att när man får en ritt på en så fin chans som I Kirk har man allt att förlora. Samtidigt så är det bara att koncentrera sig och göra sitt jobb. Det är inte den första stora favoriten jag rider och inte den sista heller berättar Oliver

Du nämnde King David hur var det att vinna Grupp 3 i Hamburg?

-Det var en fantastisk upplevelse. Jag har vunnit Grupp 3 förr men aldrig utanför Skandinavien. Det kändes väldigt stort och så klart var det en stor personlig seger när man visar att man kan vinna stora lopp utanför Skandinavien. När man pratar med Oliver hör man verkligen hur stort och vilken boost det var för honom att vinna. 

-Marc och jag hade gjort upp en plan att han skulle få ligga bak och slappna av. King David avslutade fältet och när jag gick fram invändigt mitt på upploppet så tänkte jag nu får de andra vara bra om de ska besegra honom. Tvåhundra kvar då visste jag att det var klart, det var en härlig känsla. 

Du har inte bara I Kirk på derbydagen utan du har flera andra intressanta ritter med segerchans.

I Derby Day Sprint så ska du rida Sir Churchill (e. Elusive Quality) vad tror du om möjligheterna?

-Det ska bli spännande att se. Jag hoppas han kan visa samma form som förra året då kan vara med. Jag har stor respekt för Es Raco (e. Holy Roman Emperor) och Cash (e. Verde Mar) som båda har visat att de är bra, det är de två som är de värsta motståndarna meddelar Oliver.

I Malmö Stads Pris så rider du vinnaren från Voterlöpning Nipozzano (e. War Command) .

-Nipozzano var bra i Voter. Visar han samma form nu så ska han räknas med bra chans. Startspår ett är lite knepigt, men det är min uppgift att lösa. Jag vill inte byta ritt med någon annan i loppet säger en förhoppningsfull Oliver.

Vad tror du om dina möjligheter på Zoo Fun (e. Zoffany) som vann enkelt i sin senaste start?

-Zoo Fun vann på ett bra sätt senast och ser ut att utvecklas mer och mer för varje start. Det ser verkligen ut som han är på väg uppåt. Han kommer från ett stall med form och han kommer säkert att göra sig gällande här när det ska avgöras konstaterar Oliver.

I Svenskt Derby har du en av de mer betrodda det 3-åriga stoet Queen Rouge (e. Lord Of England) , hur går dina tankar inför den här uppgiften?

-Jag tycker det är ett superfint sto. Det är ett tufft derby och det finns många bra i fältet Red Cactus (e. Hard Spun) imponerade på mig senast och skulle Irish Trilogy (e. Gregorian) stå distansen vet vi att han är riktigt bra. Jag är väldigt spänd på Queen Rouge, på härstamningen ska hon stå. När jag rider henne i lopp så slappnar hon av bra ju längre loppet går. Jag jobbade henne idag (onsdag) och allt kändes bra. Hon är som hon ska vara och är redo för derbyt meddelar en påtagligt nöjd och förväntansfull Oliver.

Slutligen i sommarhandicapen så rider du Chantaraman (e. Rajsaman)som aldrig gör en dålig insats, vad tror du om dina möjligheter där?

-Det är en tuff handicap. Han har visat att han alltid är med och gör det bra. Får han ett bra lopp och det stämmer på vägen så kan vi säkert blanda oss i striden avslutar Oliver Wilson inför den svenska derbydagen.