Nyheter

Oliver Wilson har en del bra chanser i helgen

Publicerad
På Klampenborg har Oliver Wilson flera intressanta ritter och på söndag finns det också några bra möjligheter att få besöka vinnarcirkeln. Galopptips kollade upp vad han tror om sina möjligheter.
Letsgoforit_574
Oliver Wilson leder just nu Tandari Classic Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Oliver Wilson leder Tandari Classic just nu och hoppas så klart att det ska hålla hela vägen hem med två lopp kvar att rida. Här kan ni se ställningen.

-Det ser bra ut just nu, men jag har ingen ritt i Norskt Oaks på onsdag och det känns så klart lite jobbigt. Vinner Carlos Lopez loppet på onsdag kan det bli tufft och avgörande i St Leger berättar Oliver Wilson

-Tandari Classic är ett väldigt bra pris och det ligger mycket prestige och ära i att vinna ett sådant pris bland oss ryttare. Det är så klart en bra sak att ha på sin meritlista också. Det visar att man gjort det väldigt bra förklarar Oliver 

Imorgon ska du rida på Klampenborg och efter en hel del regn verkar det kunna bli en tung bana. Krävs det något extra av ryttarna en dag när banan kan tänkas bli så svår som imorgon?

-Man måste ha det i huvudet hela tiden. det är viktigt att tänka på att luften ska räcka så att man inte går för tidigt och att luften tar slut de sista 200 meterna. Det är också så att de spåren som till exempel var bra vid lopp 1 och lopp 2 troligen är så uppsprungna så vid lopp 3 och lopp 4 gäller andra vägar än de man tog i loppen innan säger Oliver Wilson.

Vad tror du om dina chanser på lördagen?

-My Little Sister var kort slagen av Ina senast jag red henne och det är ingen dålig form. Hon har varit ute mot tufft motstånd. Är formen där så är hon bland de tre. 

-Loveatfirstsight (lopp 2) är fin och under utveckling. Vi har hela tiden trott att han ska fungera bättre på mjukt och längre. Fast imorgon blir det extremt. Det är lång distans och krävande så det gäller att han klarar av att slappna av på vägen. Gör han det är det en bra outsiderchans. 

-Donatella (lopp 4) var trea och väldigt bra i ett flaggstartslopp näst senast. I senaste starten hade jag förväntat mig lite mer av henne. Skulle hon visa samma form som näst senast så tycker jag hon står med en bra chans. 

-Palazzi (lopp 6) möter bra motståndare. Han är inte helt lätt att ha att göra med, men visar en del kapacitet i träning. I första hand är det en chans på topp tre. Distansen är ett plus då han är mer stark än speedig.

-Coat Of Arms (lopp 7) är väldigt fin. Han har chans att vinna. Jag är rätt säker på att han kan försvara sitt handicap och jag vill inte byta häst med någon av mina motståndare. 

-Not Today (lopp 8) har inte gjort mycket fel på distansen. Det som oroar lite är att han ska ha 66 kilo och att det är sista loppet för dagen, banan är säkert svår då. Han är en fighter och det ska vara en bra vinstchans avslutar Oliver Wilson

Är det några speciella du vill lyfta fram till söndagens tävlingar på Jägersro? 

-Jag har ett antal intressanta ritter. Tvååriga Auenfürst var bra senast och borde vara en bra möjlighet. Han skulle kunna vara något extra.  Det ska bli spännande att se honom mot andra vinnande tvååringar. Han gjorde jobbet på ett bra sätt senast. Gold Tyranny ser också ut som en bra vinstchans. Jag har aldrig ridit honom tidigare, men flera gånger emot honom. Han trivs på Jägersro och chansen ska vara bra.