Nyheter

Oisin Murphy hyllas på lördag

Publicerad
Det har stått klart en längre tid att unge Oisin Murphy blir jockeychampion i England. Nu på lördags avslutas officiellt den engelska kapplöpningssäsongen (över slätt) med British Championship Day och då är Murphy garanterad en plats på podiet - även om han går segerlös under dagen.
qipc

Oisin Murphy är redan klar Championjockey i England och kommer att krönas under Qipco British Championship Day på Ascot nu på lördag. Irländaren är bara 24 år gammal och kommer från en jockeyfamilj där morbror Jim Culotty är den mest kände. 

Murphy inledde sin karriär som lärling hos Andrew Balding i England 2013 och 2014 blev Murphy lärlingschampion i England med 76 segrar. Sedan dess har det bara fortsatt uppåt. 2016 blev Murphy kontrakterad av hårdsatsande Qatar Racing och han är även ambassadör för Qipco som är Sheik Hamad Abdullah Al Thanis holdingbolag. 

Just nu leder Murphy med 166 segrar före Danny Tudhope som har 133 segrar. Nedan följer en lista med Murphys ritter på Ascot med odds från en engelsk bookmaker inom parentes. Det är några fina chanser under dagen och det är förstås viktigt för en champion att inte bara ta massa segrar. Man måste dessutom vara med i de största racen och där har Murphy redan visat att han hör hemma. 

undefined