Nyheter

O'Brien lottlös på Belmont

Publicerad
Det var premiär för två stora grässerier för tvååringar. Turf Trintity är namnet på serien som kommer i en Derbyserie för hingstar och en Oaksseger för ston. Det blev inga segrar för Ballydoyle och Aidan O'Brien den här gången då amerikanarna är kraftigt förbättrade vad gäller gräsracing.
ConcreteRose_19BelmontOaksInvitationa
Concrete Rose segrade i Belmont Oaks Invitational Stakes (Gr.1) Foto: Fasig Tipton

Gräsracing är på frammarsch över hela USA och den här serien i New York ligger helt rätt i tiden. Den amerikanska publiken visade dock sin okunskap när man släppte iväg O'Brien tränade Just Wonderful (e.Dansili) till 19 gånger. Istället spelades Newspaperofrecords (e.Lope de Vega) till storfavorit. Det blev dock seger för Twirling Candy-avkomman Concrete Rose som låg med som tvåa hela vägen och fick first run på fältet. Efter att ha missat starten lyfte Wayne Lordan sent ut Just Wonderful till attack och det var den enda som tog något på segraren över upploppet, men det räckte bara till andraplatsen. Concrete Rose såldes på Fasig Tiptons Midatlantic Auktion för tvååringar i träning och priset var endast 61 000 dollar. Nu har Concrete Rose tjänat över 800 000 dollar och mer finns att hämta på Saratoga i sommar. George Arnold tränar och i sadeln satt Julien Leparoux.

I Belmont Derby Invitational Stakes (Gr.1) skrällde det till rejält när Henley's Joy (e.Kitten's Joy) segrade till över 20 gånger pengarna under Jose Lezcano. Henley's Joy fick en perfekt ritt i golden spot, precis bakom ledarna och utvändigt om sig hade han Social Paranoia (e.Street Boss) under Manuel Franco. Det var Social Paranoia som slog till först och gick om ledarna, men Henley's Joy följde enkelt med och förbi till en suverän seger. Cape Of Good Hope (e.Galileo) sågs aldrig med chans och Blenheim Palace (e. Galileo) var blek efter att ha tryckt på ledaren.