Nyheter

Oaks på söndag: Jan-Erik är uppåt

På söndag är det dags för Svenskt Oaks och Jägersrospecialisten Jan-Erik Neuroth har ett antal uppsittningar under dagen. Det låter positivt på Nouvelle Lune som är ritten i Oaks.
la_zona_C6421_Alkx0L3
Jan-Erik segrade i Oaks redan 2009, då på La Zona. Stall Perlens färger kan mycket väl synas i vinnarcirkeln även i år Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

- Nouvelle Lune (e.Sea The Moon) gjorde det bra i Derbyt tycker jag. Hon tog löpet riktigt bra och känns uppåt i träningen. Formen lär vara än bättre till den här starten och jag tycker att det är en bra segerchans då det är enklare emot nu, säger Jan-Erik Neuroth.

Stallet har även med Beau Nuage (e.Mukhadram) i Derbyt och även här låter det delvis uppåt.

-Beau Nuage tränar riktigt bra och distansen i Oaks är ett stort plus. Jag förväntar mig en kraftigt förbättrad Beau Nuage över 2400 meter och hon är inte utan segerchans, svarar Jan-Erik Neuroth.

När Galopptips frågar varför Jan-Erik Neuroth valt att rida Nouvelle Lune framför Beau Nuage skrattar han till.

-Det är väldigt enkelt. Som det ser ut just nu kapacitetmässigt är Nouvelle Lune bättre och det ger mig en större segerchans.

I övriga race låter Jan-Erik meddela att det ser bra ut för Deadline Day (e.Line of David) i Hurricanelöpning. Han är gynnad av 2650 meter och var väldigt bra senast. Det blir svårt att slå Red Cactus, men Jan-Erik blir besviken om han inte är bland de tre främsta.