Nyheter

Nytt år - nya möjligheter! Kommentarer från Caroline

Publicerad
Caroline Malmborg sadlar ut en av stallets profilhästar, Beach Road One, på nyårsdagen och det låter uppåt. Det gör det även på en del av stallets andra starthästar på årets första tävlingsdag.
- 2020 var ett förlorat år, men nu startar vi om och jag har höga förväntningar, informerar Caroline.
ezumaexvputbrtzvtpm
Kew Bridge! En vinnare på det nya året till glatt odds? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I den tredje avdelningen på V4-liret plockar du ut gråe Beach Road One som har två raka segrar. Kan det bli en tredje?

- Beach Road One har gjort allt rätt i sina senaste starter och han tränar på positivt där efter. Han har höjts en hel del i handicap, men som det ser ut ska han klara detta – om det är så öppnas ju flera dörrar. Det ska bli spännande att se Beach Road One på den här distansen och min förhoppning är att loppet blir överpacat. Jag har stor respekt för ett par av konkurrenterna, men det är klart att jag hoppas och tror på vinst, säger Caroline Malmborg.

I V5-3 ser likaledes gråe Sharp Eye ut att ha en bra uppgift. Kommentar tack?

- Sharp Eye har inte haft det rätta flytet på sistone, men någon gång måste det ju släppa… Formen är som den ska och den här gången sätter jag på sidoludd vilket känns spännande. Distansen passar och startspåret kan jag heller inte klaga på. Min häst är en av flera som kan vinna loppet med klaff, informerar Caroline Malmborg.

I loppet efter (V5-4) är det dags för House In Order. Läget där?

- House In Order mår fint för dagen och han bär vikt bra. Hästen har droppat ett kilo vilket är positivt och den längre distansen är inget minus precis. House In Order trivs med jockeyn och jag tror på en gedigen insats. Hur långt det räcker är dock svårt att säga för jag tycker det här är ett tufft lopp, konstaterar Caroline Malmborg.

Två hästar med skrällchans i det avslutande loppet för dagen - V5-5. Vad säger du?

- High Max är bättre än raden och jag tycker att han står trevligt inne i det här loppet. Lärlingen är duktig och den här gången åker sidoludden på igen. High Max ska ses som en kul outsider. Det här är ett spännande test över lång distans, berättar Caroline Malmborg.

- Kew Bridge har underpresterat i sina senaste starter, men kan såklart bättre. Hon har sänkts i handicapskalan och på papperet ser det här ut som en hanterbar uppgift. Distansen passar och Kew Bridge är definitivt inte chanslös, avslutar Caroline Malmborg.