Nyheter

Nyckeltränare på V64 - Lennart Reuterskiöld Jr

Publicerad
Med drygt 40 hästar på träningslistan ser det mycket bra ut inför säsongen för äldste broder Reuterskiöld. Vi tog "tempen" på championtränaren inför söndagens tävlingar på Jägersro.
Serenity_Bloom_67
En "Ding Dong Battle" att vänta i Becky Moss? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I dagens bästa och mest intressanta lopp, Becky Moss Fillies Mile (V64-4) har du hela fyra hästar till start. Vi tar dem i nummerordning även om vi tror att det mesta handlar om Serenity Bloom och Marieappel. Hur ser det ut inför årsdebuten?

Hot Bagatelle vann sin debut på 1000 meter och har övervintrat väl - hon håller på att växa in i sin kostym och lär klara 600 meter längre sträcka. Det är en fin typ som inte är missgynnad av att starta från den innersta startboxen. Vi börjar här och så får vi se hur det går, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Havana Red gör första starten för mig. Hon kom i ett fint skick och har tränar på bra inför den här starten. Vi håller på att “lära oss” hästen så jag har svårt att sia om chanserna, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Serenity Bloom var jag såklart helnöjd med i Kriteriet och hon har tagit vinterträningen på bästa sätt. Hon matchas givetvis mot Diana och Oaks. Hon är bra som tusan, men jag kan inte säga att hon är bättre än Marieappel, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel har tränat på mycket bra under vintern och utvecklats undan för undan. Jag är uppåt på henne och den yttersta startboxen oroar inte något speciellt, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Och så har du tre hästar i den grymma Silverhandicappen (V64-6). Hur känns det med dessa?

Orb Craft gick nog sitt livs “lopp” i den avblåsta versionen av Debby Trial. Han mår fint inför detta och slipper Red Cactus den här gången. Startspår och distans passar fint. Det är ett otroligt bra lopp och det är mycket svårt att spekulera om eventuella segerchanser, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

All Run är en fin häst som tränar bra, men distansen kan vara något kort för honom - minns ju Hurricanelöpning där han gick strålande fint. Det är rätt mycket vikt att bära, men visst har jag tro på honom, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Plantstepsdream har utvecklats ordentligt - tror han kan mer än vad han visade i fjol. Han är starkare och har mognat helt enkelt. Tror inte att hästen är borta, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Utanför streckspelet (lopp 8) har du två stycken treåringar till start. Allt väl med dessa?

Gulfstream Tiger är en fin typ som kom i bra skick. Han gör alltså första starten för mig. Startspåret passar och han verkar snabb den här, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Mountain är en trevlig typ som jag gillar ordentligt. Han fick ett tråkigt lopp i sin sista start som tvååring. Jag har tro på honom även om det är ett par bra emot, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.