Nyheter

Nyckeltränare i Göteborg - Niels Petersen

Publicerad
Fyra hästar till start och åtminstone tre av dessa ska ses med toppchans på Göteborg Galopp nu på söndag. Bästa segerchansen av dem alla har nog treårige Noble Justice som har ett nyttigt lopp i kroppen. Vad tror då Niels?
– Jag har stora förhoppningar även om vi börjat året lite i otakt, kommenterar championtränaren
lklw1uybq0sb1falcay
Hur många vinner från Niels Petersens stall? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar dina hästar i tur och ordning. I V4-2 gör din treåring All About Us sin andra start i livet. Säg något.

All About Us har tagit tid på sig, men det tror jag det varit värt. Glöm debuten - allt blev bara fel och han är framsatt till detta. All About Us jobbar väldigt trevligt inför den här starten och distansen passar perfekt. Jag tror dessutom att min häst kommer fungera väl på banan i Göteborg med dess långa upplopp. Jag är stor optimist, säger Niels Petersen.

I V4-epilogen lär din Mowaaman bli klar favorit. Kommentar?

Mowaaman är en fin häst som jag verkligen gillar och årets stora mål är norskt derby - så bra är han som det känns. Han debuterade med mersmak och är framsatt i form till detta. Distansen är perfekt både om man ser till individen och till stamtavlan. För mig bör han bara vinna ett sådant här lopp, men kanske finns det någon dold talang bland konkurrenterna, funderar Niels Petersen.

Och vad säger du om Native Star i V5-3?

Native Star står inget vidare till i loppet, men ska inte vara chanslös. Det gick alldeles för långsamt i front senast och min häst kom aldrig in i loppet. Gräs nu är ett plus, distansen är den rätta och det lilla startfältet minimerar problem, kommenterar Niels Petersen.

En snabb kommentar om Noble Justice i V5-4 tack?

Noble Justice blev det bara fel för i comebacken - han blev alldeles för het och pullade bort massor med krafter. Distansen fungerar, men det är klart att jag hoppas han står längre sträcka. Svenskt Derby är inte uteslutet för honom och givetvis måste jag tro på toppchans, avslutar Niels Petersen.