Nyheter

Nya V64-segrar för "Sjökvisten"?

Publicerad
Annika Sjökvist har en sällan skådad stallform och till söndagens V64-tävlingar sadlar hon ut en "flock" hästar med bra vinstchans.
Arabianranta_8403-
Nu åker blinkersen av från Arabianrantas huvud Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi börjar med Victoria Sacc i den inledande V64-avdelningen. Vi tycker hon gjorde en fullt godkänd debut på tävlingsbanan som fyra. Hur är läget med henne inför loppet?

– Victoria Sacc mår toppen - det känns verkligen som att hon är framsatt med debutloppet i kroppen. Det är en stor häst som kräver fäste för att fungera fullt ut. Distansen är kanske ingen fördel, men vi måste ju testa. Hon kan öppna kvickt och jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner det här loppet, säger Annika Sjökvist.

Arabainranta (V64-2) var stor i nederlaget senast. Statusen på honom?

– Den är oförändrad fin. Han var ute på stora banan idag och verkligen på hugget - det gick nästan inte att stoppa honom. Arabianranta klarar alla typer av banunderlag och jag måste vara stor optimist. Det lilla startfältet är också gynnsamt, berättar Annika Sjökvist.

Du har Rossmos Secret och Saltillo till start i Guldhandicappen (V64-3). Vem har bäst chans?

– Det har likvärdiga chanser. Rossmos Secret känns fin och gör ju alltid sitt jämna. Han är laddad och kommer få ett fint lopp, men kanske inte spets med Stolen Tango i startlistan? Han kan vinna det här loppet.

– Saltillo är en tuff häst. Man ska ju komma ihåg att han är en nybliven fyraåring. Han har en kort, men vass speed så med rätt resa kan han räcka långt, fortsätter Annika Sjökvist.

Och vad finns att berätta om City Bridge (V64-5)?

– City Bridge var ju riktigt fin då han vann förra helgen och höjdes med två kilo. Han belastas inte av formtalshöjningen då vikterna till det här loppet redan var satta. Distansen är mitt i prick och han kräver ett gott fäste i banan. Det ser bra ut och jag tror på chans, avslutar Annika Sjökvist.