Nyheter

Norskt Derby närmar sig

Publicerad
Norskt Derby, öppet för alla och över 2400 meter gräs är kanske det mest "internationella" av våra Skandinaviska Derbyn. En svår V64-omgång på Göteborg i helgen ser dessutom till att krydda V64-potten med 317 000 kronor och Derbyt rids som V64-5.
Nouvelle_Lune_05306_1_J8PGpG
Nouvelle Lune älskar Jägersro, hur står det till med kärleken till Övrevoll? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Det blev till slut 14 hästar till start i Norskt Derby. Sex är importer och två är uppfödda i Sverige. De norskuppfödda kämpar om en bonus till de fyra bäst placerade norskuppfödda hästarna. Det blir därför ett litet "race i racet" mellan de sex suffixlösa hästarna varav den främsta får 116 875 NOK utöver eventuella vanliga prispengar.

1 Privilegiado (e.Sea The Moon) var tvåa i Svenskt Derby efter en snygg ritt av Rafael Schistl. Privilegiado är bättre på Övrevoll och är en logisk favorit. Värsta konkurrenterna fick dåligt läge vilket knappast är en nackdel.

2 Toofan (e.Mutajally) kämpar om bonusen, men får vara nöjd om man inte är distanserad av de bättre i fältet.

3 Hongkong Ace (e.Lord of England) är från Bent Olsens stall och är under utveckling. Kommer från seger över distansen och får hoppas på sistapengen.

4 Buckyboy (e.Helsinki) är en till bonusjägare som får mycket svårt att göra sig gällande. Lärlingsriden.

5 Deadline Day (e.Line Of David) segrade i Derby Consolation, men kunde inget i Hurricanelöpning. Kunnande finns, men får svårt att vara bland de tre.

6 Arigato (e.Cockney Rebel) har bara gjort tre starter i år. Arigato gick jämnt med importen och stallkamraten Meandyoutwo senast och bör få med sig en bonuspeng hem.

7 Tinolo (e.Campanologist) gick bra senast på gräset. Stallet är i kanonform och en pengaplacering ligger i korten.

8 Hampus G (e.Mutajally) var mil efter Queen Rouge i Danskt Derby. Jagar bonus.

9 Macjack (e.Mutajally) var inte hopplöst efter senast och bör få med sig en bättre bonuspeng om han bara orkar distansen vilket är långt ifrån givet.

10 Prince Charming (e.Lord of England) var en besvikelse i Danskt Derby. Kanske kan man skylla på banan, men han har varit dålig på slutet så fort han mött ett kunnigt motstånd.

11 Nouvelle Lune (e.Sea The Moon) är ett sto som Wido Neuroth tror mycket på. Insatsen i Svenskt Oaks var mycket bra, men är hon som bäst på Jägersro månne?

12 Perfect Illusion (e.Mutajally) är maiden, men löpte jämnt med Arigato senast. Kan ha utveckling i sig och slåss om en bonuspeng.

13 Bosmann (e.Mastercraftsman) får hoppas på att den längre distansen lyckas plocka fram det bästa ur honom. Var sex längder efter Tinolo senast över 2160 meter.

14 Meandyoutwo (e.Le Havre) har endast gjort två starter. Är förhoppningsvis klart bättre än de 73 han fått i formtal, men är ytterst svårbedömd.