Nyheter

Norsk kontring på svenskt inköp

Publicerad
Galopptips kunde berätta om en större svensk satsning i Deauville. Nu har Niels Petersen kontrat med ett mer än dubbelt så dyrt inköp
23
Vad tycks om den här åringen? Värd sin vikt i guld helt klart. Foto: Katalogbild Arqana

Galopptips rapporterade om ett inköp av Erik Ivares / Caroline Malmborg för 55 000 euro. Niels Petersen ville inte vara sämre utan slog dagen efter till med ett köp för 130 000 euro. 

De båda köpen har knappast gjort på måfå utan i bakgrunden finns kopplingar till Sverige. Anna Sundström (Högdala) är uppfödare till köpet som gick till Sverige och vad gäller Lot 236  är den efter Kirsten Rausings nye pophingst Sea The Moon (e.Sea The Stars) som redan haft framgång i Skandinavien.

Modern till Lot 236 är ostartad, men efter Galileo och när vi tittar på stammen så skriker den 3200 meter och uppåt. Vi har nog i modern tid inte sett en så på pappret stayerhärstammad hingst och det blir mycket intressant att se den komma dundrande över upploppet i Norskt Derby. Med Urban Sea (e.Miswaki) som farfarsmor och morfarsmor är det så klart att man har höga förhoppningar redan från början och om distanserna i Skandinavien inte räcker till finns det förhoppningsvis klass nog att gå ned till kontinenten.