Nyheter

Norskt Derby bjöd på flera fina föreställningar

Publicerad
Det blev en överlägsen seger för tränare Niels Petersen med Privilegiado i Norskt Derby. Petersen hade en fantastisk dag och Marit Sveaas Minneslöpning (Gr.3) gick till Square de Luynes som visade sig för bra för våra breddgrader.
IMG-20190825-WA000
Pat Grosgave kom såg och segradd Foto: Filip Zwicky

Det var stora pengar att springa om och det var stora pengar i sexrättspotten på V64. Över 1,2 miljoner låg och väntade en ensam vinnare. Utdelningen stannade dock på 1847 kronor efter en favoritparad signerad Niels Petersen i de största löpningarna.

Norskt Derby blev en uppvisning av favoriten Privilegiado (e.Sea The Moon). Pat Cosgrave hade en underbar dag och lär inte vara svår att locka över igen. Cosgrave placerade Privilegiado som trea på innern och låg lugn in till upploppet. Då styrdes Privilegiado ut till angrepp och fick själv galoppera upp farten innan Cosgrave bad om lite extra. Så fort Cosgrave red till försvann Privilegiado ifrån fältet och sen kom ingen och sen kom ingen.

Marit Sveaas (Gr.3) blev en show av favoriten Square de Luynes (e.Manduro) som efter en aggressiv ritt av influgne Pat Cosgrave var omöjlig att fånga in. Niels Petersen hade uppenbart ställt i ordning och tog även Derby Mile med Izakaya (e.Siyouni) av bara farten. Även där satt Cosgrave i sadeln.

Polar Cup (Gr.3) togs programenligt hem av favoriten Duca du Como (e.Clodovil) som mer och mer ser ut som Skandinaviens bäste sprinter/miler.

I början av dagen reds Skandinaviskt Mästerskap för tvååringar. Här blev det en helt överlägsen seger för Ascot Brass (e.Juniper Tree) tränad av Niels Petersen. Ascot Brass bara försvann från fältet och ser ut att tillhöra kulltoppen. Hon segrade på en tid som endast var en tiondel sämre än den som importen Couleur Cafe (e.Wilshire Boulevard) gjorde i Heatherworld Cup i racet innan.

Det skrällde till i Erik O Steens Memorial. Niels Petersen tränade Swan Black (e.Devil's Drink) kom fram invändigt på upploppet och kämpade ned Unwanted Beauty (e.Iffraaj). Den sistnämnda är bara tre år och hade segrat om racet varit 2000 meter. Unwanted Beauty visade med eftertryck att hon tillhör stoeliten medan både Angel Love (e.Pivotal) och High As A Kite (e.Manduro) var helt formlösa som favoriter.