Nyheter

Nocentsinkentucky gjorde inte någon besviken

Publicerad
En av de mest spännande debutanterna på flera år. Nocentsinkentucky gjorde inte någon besviken, redan 500 meter från mål hade 2-åringen avgjort den 1200 meter långa löpningen.
image_vhtYyX
Nocentsinkentucky och Elione Chaves Foto: Stefan Olsson

– Det vi fick se nu har vi aldrig sett tidigare, sa ägaren Bengt Thomasson.

Över upploppet såg det mer eller mindre ut som om Elione Chaves var ute på en söndagsritt och Nocentsinkentucky var inte det minsta pressad.

– Det här var alldeles perfekt, sa tränaren Francisco Castro. Planen är att han ska starta på Bro Park den 30:e juni [Future Stars)] om allt är väl efter det här löpet.

Nocentsinkentycky är född i Kentucky, hos Lena Hedberg, och det är Lena tillsammans med Bengt Thomasson som är uppfödare. I oktober förra året flögs hästen över till Sverige och gick direkt i träning till Francisco Castro på Jägersro.

– Han har en otroligt fin exteriör och hans pappa har lämnat många fina vinnare i USA. Han var jättefin när han gick sitt kvallopp och vi gav honom ett jobb över 1000 meter som förberedelse till den här starten. Han klarade det på minuten och jag har aldrig haft en 2-åring som gått så snabbt. Idag lekte Chaves bara med honom över upploppet.

Francisco Castro har haft många riktiga topphästar genom åren och när han börjar tala om att det är den snabbaste osv – då vet alla att det handlar om något alldeles extra. Kanske en blivande internationell stjärna.

– Närmast ska vi se om han fungerar på gräset också, förklarar Castro resan till Stockholm.

Noterbart från onsdagens tävlingar på Jägersro är också att hemmatränaren Peter Jardby fick sina första vinnare för säsongen. Segerlös fram till midsommar, men så slog han till med en dubbelseger; Valon och Tap For Me hette segerhästarna.

– Tap For Me har haft otur i loppen och fått dåligt självförtroende, men det börjar ordna sig, tyckte en nöjd Jardby.