Nyheter

Nina Lindberg Lensvik om sina V64-hästar på Jägersro

Publicerad
Unga tränaren Nina Lindberg Lensvik tar ut tre hästar på dagens tävlingar på Jägersro Galopp, varav två på det spännande V64-spelet. Vi har tippat samtliga av Ninas hästar tvåa, men Nina hoppas på åtminstone en seger.
– Det ser bra ut överlag, jag hoppas på en fin dag för stallet, kommenterar Nina Lindberg Lensvik.
Formpariswithlove_0193_
Tummen upp för Frompariswithlove, Nina och P-A? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning.

I den inledande avdelningen på V64 sadlar du ut Frompariswithlove som fick nosen först precis på mållinjen senast - detta i en stenhård kamp med vår tipsetta Joker Face. Kan det bli en repris?

Frompariswithlove var inte trött i mål senast - det är han aldrig då han tar ut ungefär av 90 procent av sin riktiga kapacitet i loppen. Han tog segerloppet på bra sätt och som jag läser det här kommer det bli ungefär samma löpningsupplägg som förra gången. Det blir tufft att så på Joker Face, men Per-Anders Gråberg får försöka “lyfta in” min häst till seger. Det gjorde han ju med bravur senast, kommenterar Nina Lindberg Lensvik.

Eyes Wide Shut (V64-3) är kapabel. Segerförhoppningar?

Eyes Wide Shut har nu ett nyttigt lopp i kroppen och han är formförbättrad till den här starten. Den långa distansen är en fördel för min häst och jag har en duktig lärling i sadeln. Visst, 66 kilo är mycket, men han bär vikt bra. Jag tror på vinstchans, säger Nina Lindberg Lensvik.

Och utanför streckspelet (lopp 8) tar du ut auktionsdyringen Survoltee (e. Helmet). Läget där?

Survoltee är ett riktigt snabbt litet sto under kraftig utveckling. Vi glömmer årsdebuten i Norge senast. Det mesta gick fel och hon blev ordentligt påriden i svängen. Startspåret är perfekt och min häst är kvick ut ut startboxarna - dock ej beroende av spets. Hon mår verkligen bra för dagen och även om det är tuffa motståndare på startlinjen tror jag att hon kan vinna det här, avslutar Nina Lindberg Lensvik.