Nyheter

Nina Lensvik om sina starthästar på derbydagen

Publicerad
Hemmatränaren Nina Lensvik har två intressanta starthästar på GS75. Båda kommer med färsk segerform och från övertygande segrar. Vi slog en signal och hörde efter vad tränaren själv tror om sina möjligheter med sina adepter.
Suspicious_Mind_8732_M8Epoo
Kan Suspicious Mind ta tredje raka årssegern på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Du har två hästar i GS75-3. Suspicious Mind har gjort det bra i år med två segrar och i sin senaste start var han helt grym i Gr3 loppet Scandinavian Open. Kan det bli tredje raka årssegern?

-Suspicious Mind hade en huvuduppgift för året det var Scandinavian Open senast på Klampenborg. Han har fått ta det lite lugnare efteråt. Det ser ut som en bra uppgift och vi hoppas så klart på en bra insats, men han är inte på något sätt toppad inför det här. Man ska tänka på att det här är ett led i matchningen för honom mot hans tänkta start i Stockholm Cup på Bro Park i september, meddelar Nina Lensvik. 

Vad säger du om Eyes Wide Shut i samma lopp som vann enkelt senast, men nu kliver upp i klass?

-Eyes Wide Shut känns väldigt uppåt i träningen. Han fick förnyat självförtroende efter segern med Cornelia i den senaste starten. Nu möter han så klart tuffare motstånd än vanligt och det lär gå fortare än han är van vid. Jag tror trots allt på en bra prestation, han har inte känts så fin som han gör för tillfället, säger Nina Lensvik.

I derbydagens allra första lopp sadlar du även ut tvååriga Swipe-avkomman Absolute Gold.

-Absolute Gold gjorde det bra som tvåa i sin tävlingsdebut. Hon ska definitivt ha längre distans och vi siktar på några lopp på Bro Park framöver. Hon har så klart en fördel mot de andra då hon tävlat tidigare, men jag vet inte hur bra förberedda motståndarna är, avslutar Nina Lensvik.