Nyheter

Nina Lensvik om Irish Trilogy

På fredag är det dags för 360NorthHorseRacing och Nina Lensviks 3-åring Irish Trilogy att starta i Bonhams Thoroughbred Stakes (Gr.3) på Goodwood i England. Motståndet är stenhårt. Galopptips har undersökt hur resan gått och vad tränare Nina Lensvik har för tankar och förväntningar inför löpningen.
Irish_Trilogy_1927_Z1DoKRS
Bildsköne Irish Trilogy går till seger invändigt. Nu prövas han i England. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Gick resan som planerat?

- På grund av olika omständigheter tog resan lite längre tid än beräknat, men vi är på plats berättar Nina Lensvik.

Vem kommer att rida Irish Trilogy (e.Gregorian) i loppet?

- Det blir Daniel Tudhope. Jag väntade till sista minuten för jag ville se vilka toppjockeys som var lediga. Jag har inte träffat honom än, men såg honom rida en vinnare här på banan i tisdags. Det känns väldigt bra att få honom i sadeln på Irish Trilogy.

Vad tror du Irish Trilogys chanser i loppet?

- På pappret ser det tufft ut för honom. Vi får helt enkelt se hur långt det räcker. Vi hoppas i första hand att han gör ett bra lopp och skulle det bli pengar är vi väldigt glada för det så klart. 

Jag, Thea och Niels såg en chans när det var utbyte med Goodwood. Thea och Niels investerar stort i galoppen och tanken är att vi ska våga prova internationellt utanför Skandinavien med våra hästar. Det här var en bra möjlighet att göra just det. Vi har fått ett jättebra bemötande av alla ansvariga på plats och vi är väldigt glada över att vara här, fortsätter Nina

Vad tror du om banan?

Det regnade en del häromdagen, men banan såg bättre ut igår. Som det ser ut  blir det bra tills på fredag. Jag är rätt säker på att Irish Trilogy kommer att trivas på banan. Jag ska ut och rida honom på banan idag, avslutar Nina.