Nyheter

Niels Petersens duo fyra och femma i Oaks = bra jobbat!

Publicerad
Klassikern Oaks avgjordes för en kort stund sedan på Meydan och det var Down On Da Bayou som drog det längsta strået i överlägsen stil. Favoriten Dubai Love höll anständigt som tvåa, medan Ascot Brass svarade för en gedigen insats som fyra.
ascot_bras
Glada miner inför Oaks - minst lika glada efter? Foto: Cedric Lane

Niels Petersens duo Ascot Brass (e. Juniper Tree) och Careless Whisper (Barocci) gavs liten eller ingen chans på förhand i Oaks och så blev också fallet när loppet summerats. Ascot Brass hoppade iväg bra och fick rygg på ledarinnan och den sedemera vinnaren Down On Da Bayou, men fick problem redan 700 meter från mål. Ett tag såg det ut som att Ascot Brass skulle bli trea, men den japanske andrahandsfavoriten Serein sträckte på sig och fixade tredjeplatsen 200 meter hemifrån. Careless Whisper var en ständig statist, men höll i vart fall farten godkänt som femma. För fjärdepriset erhöll den svenskfödde Ascot Brass 12 500 USD medan Careless Whisper fick nöja sig med 7 500 USD - en hygglig matlapp!

– Ascot Brass svarede för en mycket bra insats. Willam (Buick, reds.anm.) sa att det här stoet håller toppklass på vår hemmaplan. Hon kämpar och står i - trots att hon inte gillade "kickbacken". Om man jämför med hennes insats i 1000 Guineas så är hon förbättrad med minst tio längder, berättar Niels Petersen.

Careless Whisper gjorde väl vad man kunde förvänta?

– Jag det tycker jag. Det är en fin häst det här ska man veta och hon blir mer än nyttig i storloppen hemma i Skandinavien. Nu åker vi hem med gott samvete, avslutar en strålande glad Niels Petersen.