Nyheter

Niels Petersen: Silver Dalen bör vara en vettig chans

Publicerad
Det är Övrevolls sista tävlingsdag för året och tränare Niels Petersen har en hel del startande på dagen.. Galopptips har förhört sig om vad han tror om sina hästars möjligheter.
Ellison_231
Fuxen Chivas står på tur för seger och vinner snart, kanske redan på söndag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Du startar Arigato i den första V64 avdelningen. Han har visat gryende form och var bara slagen med tre längder i sin senaste start.

-Arigato (e. Cockney Rebel) har varit lite av en besvikelse i år för mig. Jag hade förväntat mig mer av honom. Han hade en hel del otur senast, men var trots allt positiv på dirt. Han ser fin ut i träningen och ska räknas som en outsider.

I V64-3 startar du C'est La Vie som du hade en del förhoppningar innan säsongen.

-C'est La Vie (e. Center Divider) har haft otur i år och varit borta en del. Han är fin annars och har klart ok form. Möjligen kan distansen vara lite kort för honom. vad det gäller underlaget så vann mamman till honom på dirt. Jag skulle tro det är ytterligare en outsiderchans.

I den fjärde avdelningen på V64 startar du två intressanta hästar.

-Fabricio (e. Archipenko) har hängt med bra på 1600 även om hans bästa distans troligen är 13-1400 meter. Han har gått bra på slutet och kan definitivt sitt tal och ska räknas med lite chans. 

-Chivas (e. Appel Au Maitre) har gjort bra insatser. Han var godkänd senast och står på tur för seger. Han vinner snart lopp och fungerar bra på dirt.

Silver Dalen (V64-5) var imponerande vid sin seger, men inte lika bra senast. 

-Silver Dalen (e. Silver Frost) gick inte bra senast,det kan ha varit distansen.  Han var väldigt bra i starten innan. Motståndet och distansen den här gången passar perfekt och det bör vara en vettig chans.

Utanför V64 startar Niels Petersen tre hästar så här säger han om deras möjligheter:

-Shallow (lopp 1) är väldigt fin nu provar han dirt inför framtida uppgifter. Han står anmäld i den svenska derbyserien. Jag hade funderingar på att prova honom på Jägersro i Kriteriet, men det fick bli här istället.

-Kildare (lopp 8) är stark och avslutade bra i sin senaste start. Han är mer stabil än The Kid.

-The Kid (lopp 8) var väldigt bra sist. Eventuellt är distansen lite i längsta laget. Han verkar trivas bäst hemma och gör stabila och bra insatser på Övrevoll. Båda mina har bra form och ska ha lite chans.