Nyheter

Niels Petersen om vårt singelstreck samt övriga starthästar på söndag

Publicerad
Demontränare Niels Petersen har fyra hästar till start i Vinterfavoriternas Pris på Bro Park på söndag och vi tror stenhårt på American Pharoah-sonen Kingof Pharoahs och väljer att singelstrecka denna!
– Jag tror att han bara vinner loppet, kommenterar Niels Petersen.
b3arfkjrv0a5oinizxt
Niels Petersen lovar i princip seger! Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vad säger du om Donna Devarona i Auktionslöpningen (V64-3)?

Donna Devarona hoppade iväg bra i debuten, men tappade sedan en massa positioner. Hon avslutade sedan sylvasst och har gått framåt rejält med loppet i kroppen. Startspåret är perfekt och hon ska fungera utmärkt på Bro Parks gräsbana . Jag tror på fin segerchans, säger Niels Petersen.

Sen har du fyra hästar till start i Vinterfavoriternas Pris - bland annat vårt singelstreck Kingof Pharoah. Säg något om dina hästar i loppet?

Twice As Happy var väldigt positiv senast och ska vara rejält framsatt till detta. Startspåret är perfekt och en mjukare bana skulle vara till vår fördel. Jag hoppas på en placering bland de tre främsta, säger Niels Petersen.

Kingof Pharoahs har gjort allt rätt så här långt - det är en superhäst i mina ögon. Distansen är en fördel och Bro Parks banprofil ska bara vara en fördel för min häst. Jag tror att han bara vinner loppet, säger Niels Petersen.

Noble Justice var fin i debuten och vann sedan ett billigt lopp på Bro Park gången efter. Han är på väg uppåt och framåt, men är i mina ögon åtminstone tre, fyra längder bakom Kingof Pharoahs i nuläget. Ett bra lopp kan jag garantera och visst kan han vara ganska långt framme, säger Niels Petersen.

Global Gathering gynnas av den längre distansen och formen är det inget fel på - snarare tvärtom. Jag tror på en gedigen insats, men inte att han slår Kingof Pharoahs, säger Niels Petersen.

Två fina ston till start i V64-5, Stockholm Fillies And Mares Stakes (L). Kommentar om dessa?

Silverstone är en fin typ som gör första starten för mig. Vi har inte gjort så mycket utan har mest jobbat på att “lära” oss hästen. Queen Rouge går normalt sett inte att slå, men fina pengar bakom henne finns inom räckhåll, säger Niels Petersen.

Swan Black gjorde det väldigt bra senast trots att hon tappade en framsko under loppet. Hon mår fint inför detta och jag tror att hon kommer tjäna bra med pengar. Det här är hennes sista start - sedan väntar avelsboxen, avslutar Niels Petersen.