Nyheter

Niels Petersen om V64-hästarna samt en bonusvinnare?

Publicerad
Championtränare Niels Petersen spelar en nyckelroll då Övrevoll arrangerar tävlingar i morgon söndag - detta med V64-spelat i huvudrollen. Det känns ju inte direkt tråkigt när Niels låter ruskigt uppåt på våra singelstreck Wishformore och Ascot Brass heller...
– Det måste vara toppchans på båda, meddelar Niels Petersen.
Ascot_Brass_051
Ascot Brass - vår (och Niels) säkra spik! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi inleder i V64-1 där vi går ut hårt och spikar fyraårige Wishformore som aviserar årsdebut. Läget?

Wishformore trivs utmärkt på Övrevoll där han är obesegrad. Han har skött sig väldigt fint i träning inför detta och distansen är perfekt - efter det här loppet siktar vi mot Danskt Breeders´. Jag tror han kommer passa fint på en snabb gräsbana. Övervikten oroar inte något speciellt - det finns mer att plocka ur hästen. Jag tror på toppchans, säger Niels Petersen.

Vad sägs om The Kid i samma lopp?

The Kid är framsatt med lopp i kroppen, men det här är ett tufft lopp så jag är nöjd med placering, säger Niels Petersen.

Det ser rätt tufft ut för Swan Black i V64-2. Håller du med?

Swan Black ser fin ut i träningen inför årsdebuten, men det är tufft emot och den förväntat hårda banan är också ett minus. Jag är nöjd med en peng, säger Niels Petersen.

Två till start i V64-3, vår spik Ascot Brass, men vi börjar med Face Of Enigma. Läget med hästarna?

Face Of Enigma blev det bara fel för i sista starten i fjol - bara glöm loppet. Han är fin i träning och blir bra med tiden. Jag skulle vara nöjd med en placering så här i årsdebuten, konstaterar Niels Petersen.

Ascot Brass kom hem väl från Dubai och är väl förberedd inför detta. Distansen är perfekt och det är klart att jag tror hon vinner det här loppet, säger Niels Petersen.

Our Last Summer (V64-4) över kort distans känns lite ovant. Kommentar?

Our Last Summer ska det bli kul att se över den här distansen - jag hoppas att han kommer gillar det, kanske bara springer i ren glädje? Snabb bana är okej och han är en av de som kan vinna loppet. Efter det här blir det förmodligen Stockholm Stora Pris, säger Niels Petersen.

Vad säger du om nyblivne fyraåringen Ramone i V64-5?

Ramone svarade för en gedigen årsdebut och lär vara framsatt till detta. Hon hade en mellansäsong i fjol, men tränar nu toppen så jag tror på henne i år. Startspåret oroar inget speciellt och Ramone ska ha bra vinstchans, säger Niels Petersen.

Två till start i V64-6. Hur ser du på saken?

Kikki Dee är lika bra på gräs som dirttrack och en snabb bana är nog perfekt. Hon var fin i årsdebuten och kommer göra ett fint lopp från utmärkt startspår. Bra segerchans, säger Niels Petersen.

Chivas är en fin häst, men det är tufft emot så jag är nöjd med en premie, informerar Niels Petersen.

I dagens inledande lopp debuterar du Whispering Ocean. Vart köpte du honom och hur är statusen för dagen?

Whispering Ocean köpte jag i Deauville som åring - en väldigt fin häst med bra stamtavla. Han var startklar i augusti i fjol, men fick ett litet stopp - nu tränar han väldigt bra inför debutloppet. Det är ett tufft test, men min häst är bra själv också så för göra ett allvarligt försök, avslutar NIels Petersen.