Nyheter

Niels Petersen om storfavoriten i Derbyt - den oexponerade Bullof Wall Street

Publicerad
Tapizar-hingsten Bullof Wall Street var helt enorm i det viktigaste förloppet till Derbyt, Voterlöpning, för ett par veckor sedan. Den fuxige treåringen vann det loppet från spets, men hur resonerar Petersen den här gången? Nu är det utvändigt startspår och avsevärt svårare att nå ledningen....
Bullof_Wall_Street_377_1GTIYS
Vinner Bullof Wall Street även Derbyt trots svårt startspår? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi lyfte luren för ett snack med den danskfödde, men i Norge baserade championtränaren.

Bullof Wall Street (GS75-6) var rent grym i Voter senast och som jag “läser” hästen är han ytterligare förbättrad till Derbyt. Den här kan nog ett par kilo till. Han vann från spets senast, men är definitivt inte beroende av den positionen. Från det utvändiga startspåret kommer vi inte att rida offensivt - det kan kosta för mycket. Det ska till en ruskigt bra häst för att slå min i Derbyt. Den saken är klar, kommenterar Niels Petersen.

I den femte avdelningen på GS75 tar du ut Swan Black. Allt väl där?

Swan Black nöter på duktigt, men vinner inte så ofta. Jag tror hon kommer göra ett bra lopp, men att det ska räcka till vinst tror jag inte. Pengar och jag är nöjd, säger Niels Petersen.

I den avslutande GS75-avdelningen startar du två hästar. The Kid och Kildare. Vad säger du om deras chanser?

The Kid närmar sig toppformen och trivs på Jägersro. Han var om jag minns rätt god trea i Voter för ett par år sedan. Han kan sitt tal och är inte chanslös, säger Niels Petersen.

KIldare mår utmärkt och är kanske den bättre av mina två i loppet? Viktläget är intressant och om man garderar friskt på streckspelet kan det vara en idé att ta med honom, avslutar Niels Petersen.