Nyheter

Niels Petersen om sina två klara favoriter på V4-spelet

Publicerad
Danskfödde, men i Norge baserade Niels Petersen gör resan till Bro Park i morgon onsdag och detta i angeläget ärende. Stockholms Stora Pris-vinnaren Kick On ska såklart bli ytterst spännande att se, men näst intill lika stort intresse tilldrar sig Irish Procecutor som gör första starten i Petersens regi.
Kick_On_492
Ännu en storloppsseger för Kick On? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Två hästar till start på Bro Park i morgon. Besviken om du inte kommer hem med två segrar?

– Nej, det skulle jag inte vara, men åtminstone en vill jag ha för att vara helt nöjd. Det är höga krav på de här topphästarna och de är inga maskiner. Konkurrensen är stentuff, men vi ska göra vad vi kan för att det ska bli full pott, kommenterar Niels Petersen.

I den andra V4-avdelningen gör toppstammade Irish Prosecutor första starten för dig. Berätta lite om hästen och om hur du ser på chanserna i årsdebuten?

Irish Prosecutor är en “kjempefin” individ som jag har stora förhoppningar på. Han är efter No Nay Never så gräset ska ju bara vara en fördel för min häst. Han har skött sig utmärkt i träningen inför detta och det här ser ut som en lämplig uppgift att böja med så att säga. Distansen klarar han utan problem och visst måste jag vara optimist även om det finns några bra emot i startlistan, kommenterar Niels Petersen.

I huvudloppet, Lelles Legacy - Swedish Open Mile tar du ut Kick On som imponerade i Stockholms Stora Pris senast. Allt väl där?

Kick On är precis där han ska vara inför den här starten - han kom ur vinsten senast på bästa sätt. Att det är lite kortare distans den här gången är inget problem. Om du frågat mig om samma sak inför Stockholms Stora Pris hade jag sagt att det var en klar fördel… Det var mjuk bana senast, men nu talas det om en snabb dito och det ska bara vara positivt för Kick On. Det är en speedig häst som jag har väldigt stor tro på även om motståndet såklart är tufft, avslutar Niels Petersen.