Nyheter

Niels Petersen om sina storloppshästar på söndag

Publicerad
Tränare Niels Petersen har en rad spännande hästar kommande söndag och vi har stor tro på åtminstone tre av dessa. Vi ringde upp den Övrevollbaserade championtränaren för att kolla formen.
– Det ser bra ut överlag, jag hoppas kunna vinna ett eller ett par lopp kommenterar Niels Petersen.
Niels_Petersen_397
Gammal bild, men lika sugen på att vinna lopp! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi inleder i Bloomers Vase (V64-1), ett Listedlopp över 1600 meter. Du sadlar ut Swan Black. Läget där?

Swan Black är en okej häst - hon gör alltid sitt. Det här är dock en tuff uppgift så jag skulle vara helnöjd med en mindre slant, säger Niels Petersen.

I Dianalöpning, 1000 Guineas (V64-3), tar du ut toppindividen Ascot Brass. Status?

Ascot Brass är ordentligt förbättrad till den här starten - hon var lugnt tagen inför den förra. Hon trivs utmärkt på Bro Parks gräsbana, men startspåret kunde ju varit bättre. Jockeyn har dock bra betalt för att lösa uppgiften och det tror jag att han och hon gör också. Toppchans, säger Niels Petersen.

Sen väljer du att ta ut Careless Whisper (V64-4) mot killarna i 2000 Guineas, Jockeyklubbens Jubileumslöpning. Allt väl där?

Careless Whisper går mot hingstarna då jag tycker att det här loppet är billigare än det för stona. Hon mår verkligen bra för dagen och är rejält framsatt med loppet i kroppen. Jag är nöjd med startspåret och hon har gått fint på Bro Parks gräsbana tidigare. Jag är optimist, säger Niels Petersen.

Två hästar i Stockholms Stora Pris (V64-5, Gr3). Kommentar?

Our Last Summer gjorde det helt okej i årsdebuten med hög vikt senast. Han är formförbättrad till detta och distansen är en fördel om man jämför med den senaste starten. Det är en gammal häst som gör lite som han vill. Startspåret är perfekt och kanske kan han skrälla till även om jag har den största respekt för motståndet, informerar Niels Petersen.

Kick On blev allt fel för senast. Han stressade upp sig rejält efter att man tvingats skjuta på starten i loppet. Vi glömmer det loppet och vi har kollat upp honom efteråt - inga fel finns att rapportera. Kick On har skyhög kapacitet och jag hoppas att han får visa det på söndag, kommenterar Niels Petersen.

Utanför streckspelet (lopp 1) tar du ut Kasai. Vad säger dom om formen på den kanten?

Kasai gjorde det väldigt bra senast, men man ska veta att det var ett billigt lopp. Han är okej och under utveckling - dock kunde startspåret varit bättre. Vi ska göra vad vi kan för att vinna det här racet, avslutar Niels Petersen.