Nyheter

Niels Petersen om dagens starthästar

Publicerad
Det ser ut att kunna bli en trevlig dag för Niels Petersen på Övrevolls lunchtävlingar så vi ringde upp championtränaren för att kolla statusen.
– Irish Prosecutor lär inte förlora, informerar Petersen.
h97r4wznc09hfjqxqk5
Hur många segrar blir det för Petersen? Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

I den avslutande avdelningen på V4-spelet plockar du ut treåriga Raspberry Beret mot äldre och mer garvade konkurrenter. Säg något om dagens uppgift?

Raspberry Beret är en häst under kraftig utveckling och som det känns borde hon väl vinna det här loppet? Distansen ser jag bara som en fördel och planen är att försöka vinna Oaks med henne. Formen är precis där jag vill ha den och visst tror jag på en toppchans. Startspåret spelar ingen roll, säger Niels Petersen.

I lopp 5, V5-3, jagar The Kid första årssegern. Kommentar?

The Kid mår bra för dagen och han kan fort nog vinna ett sånt här lopp även om det lär bli mycket taktik i det lilla startfältet. Upp i distans är bara en fördel, säger Niels Petersen.

Två hästar till start i novisloppet (6, V5-4). Läget med vår spik Irish Prosecutor?

Irish Prosecutor är i “knallgod” författning för dagen. Den senaste starten är bara att glömma. Han såg ut att gå mot lätt seger, men agerade sedan grönt mitt på upploppet och tappade segern på det. Nu är det hemmabana och det tror jag ska passa honom bättre - i vart fall mer stabil i aktionen och humöret. För mig är Irish Prosecutor en toppsprinter på sikt och han lär inte förlora det här säger Niels Petersen.

Ruby Tuesday reparerade en startmiss i Göteborg senast på bästa sätt och visade att formen sitter där. Hon är på väg åt rätt håll och det här blir ett intressant test inför Breeders på kort distans. Tvåa, trea är väl en realistisk målsättning, informerar Niels Petersen.