Nyheter

Niels Petersen om dagens chanser på Klampenborg

Publicerad
Niels Petersen dominerade den danska derbydagen med eftertryck. I sju lopp hade stallet starthästar och man vann alla sju. En otrolig bedrift. Nu är det dags för ännu en klassisk dag och det är inte lika många ut den här dagen. Stallet tar ut en intressant tvååring inom V64-spelet och sedan tre gedigna ston som ska försöka vinna ”Oaks”. Vi slog en ”pling” för att kolla läget med tränaren.
ar6mcutixsvr75fjfi9
Niels Petersen har några hyfsade chanser under dagen på Klampenborg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Är din debutant Tordensköld redo att vinna inom V64-spelet första gången ut?  

Tordenskiold (5) (lopp 5, V64-4, V4-1) är en fin typ som kommer från en bra familj - jag gillar hästen. Det är debut här och sedan blir det danska Vinterfavoriternas Pris. Han är inte supervässad inför detta, men bör räcka ganska långt.

I ”Dansk Oaks” (lopp 9, V5-4, LD-2) har stallet tre gedigna ston till start. Hur ser du på chanserna? 

Good Life (1) utvecklas stadigt och distansen är en klart plus. Jag har stor tro på min häst, men att hon skulle kunna slå en Go On Carlras på sitt bästa är mycket begärt.

Habla (4) gjorde det bra i derbyt senast och har kommit ur loppet på bästa sätt. Distansen är den rätta och den här gången hoppas jag på en mer vilsam resa i draget - hon är riktigt vass på speed. Jag tror på en fin insats och kanske en andra eller en tredjeplacering med hem.

Brunello (9) gjorde det bra lite sådär i skymundan i det danska derbyt senast och hästen är på helt rätt väg - går framåt för var dag. Distansen passar och hon är med och gör upp om placeringarna bakom den troliga vinnaren Go On Carlras, avslutar Niels Petersen.