Nyheter

Niels Petersen - nyckeltränare på V64

Publicerad
Som vanligt när det vankas storloppsdagar på Skandinavisk mark spelar Niels Petersens starthästen flertalet huvudroller. Vi slog en signal till Övrevoll-tränaren som låter uppåt överlag.
– Det ser bra och hästarna är där de ska vara formmässigt, kommenterar Petersen.
y1bnkm47ifnuzqo4fev
Finns det någon rättvisa så vinner Noble... Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

I Mischa Kahns Minneslöpning (V64-1) har du två topphästar till start i form av Global Gathering och Noble Justice. Säg något klokt?

Global Gathering har haft en del problem, men är bra nu. Han trivs på Bro Park, men är oprövad på dirttrack, kommenterar Niels Petersen.

Noble Justice var grym senast och tog loppet på bästa sätt. Han är gynnad av distansen och underlaget så det här ser bra ut. Jag tror på en toppchans, säger Niels Petersen.

I Vinterfavoriternas Pris (V64-3) plockar du ut Chianti. Hur är läget med honom?

Chianti var mycket bra i debuten och minst lika fin senast. Han hade ett dåligt startspår, men reparerade på utmärkt sätt. Jag tror att han kommer fungera bra på Bro Parks gräs och tror på en trippelplacering, kommenterar Niels Petersen.

I Ellicat-sprinten (V64-5) ska väl Ramone ses med toppchans?

Ramone hamnade för långt bak senast, men avslutade vasst - ingen fara med formen. Hon trivs på Bro Park och jag tror på toppchans. Det här är förmodligen hennes sista start, informerar Niels Petersen.

Vi singelstreckar Ascot Brass i V64-epilogen (Stockholm Fillies And Mares). Är vi rätt på det?

Ascot Brass är mycket bra form och hon går ju alltid som bäst på Bro Parks gräs. Distansen kan vara i längsta laget, men jag tror att det ska gå bra. Jag är optimist, men hon kommer inte till start om banan är dålig, säger Niels Petersen.

Alwaysonmymind gjorde det fint bakom en bra häst i första starten för mig senast och hon är på helt rätt väg. Hon är kvick från början och eventuellt testar vi i ledningen. Platschans, informerar Niels Petersen.

Careless Whisper plockar jag av blinkersen på den här gången. Formen är där den ska vara och jag tycker att hon är väl värd att få vinna ett lopp snart… Det är några bra emot, men vi ska göra vad vi kan, avslutar Niels Petersen.