Nyheter

Niels Petersen låter uppåt på sitt nyförvärv Kick On

Publicerad
Det ska bli mycket spännande att se en häst av fyraårige Kick Ons kaliber då anrika Upplandslöpning avgörs inom ramen för V4-spelet. Sonen till Charm Spirit har totalt överlägsna meriter på papperet, men sen är det ju den "lilla" detaljen att det ska levereras i lopp också...
– Jag har såklart väldigt höga förväntningar på Kick On, säger Niels Petersen.
Niels002-L_sRcBOc
Niels om sina två hästar på Bro Park Foto: Elina Björklund/Galopptips.se

Kick On (V4-3) bär såklart toppvikten 62 kilo i sin debut på skandinavisk mark och det är massor av kilo som ska delas ut till en flock rätt kapabla konkurrenter. Vi på galopptips.se tvekar dock inte och spikar fyraåringen på både V4 och V5-spelet.

Vad säger du om Kick On? Allt väl inför debuten för dig?

Kick On mår super - han är så pigg att jag bara måste starta honom, det går inte att hålla honom i stallet längre. Det är en jättefin häst som jag tror kommer göra bra ifrån sig i storloppen framöver. Det här ser ut som en lämplig uppgift att börja i. Bro Parks gräsbana ska inte vara något problem och jag har såklart väldigt höga förväntningar på Kick On, säger Niels Petersen om hästen som kommer från John Gosdens högkvalitativa stall i Newmarket.

Treårige Fibonacci (V4-2) svarade väl för en okej debut senast?

Fibonacci är en rejäl typ, halvbror med kapable Sankt Peder. Jag var nöjd med honom i debutloppet för ett par veckor sedan och rimligtvis borde han gått fram med loppet i kroppen. Jag tror att Bro Parks bana ska passa perfekt, men det här blir tuffare än debuten som jag ser det. Min häst är god nog att vara långt framme, säger Niels Petersen.