Nyheter

Niels Petersen gillar när det vankas Derby

Publicerad
Niels Petersen kan man aldrig räkna bort när det är dags för ett Derby. På söndag startar han Wishformore i Danskt Derby och Galopptips gjorde en intervju.
Niels008-X2_YuxiRz
Niels Petersen tror Wishformore har möjlighet att vinna Danskt Derby Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Niels Petersen hur går dina tankar när det är dags för ett Derby?

-Ett Derby är ett Derby det går inte att jämföra med någonting annat. Stockholm Cup, Scandinavian Open och t.ex Oslo Cup  är fantastiskt fina lopp , men inget går upp mot Derbyt. Det är så unikt, det är en speciell nerv som spelar in för alla som deltager i loppet. I Derbyt kan man ha en tanke att någon tar front, men det kan vara någon annan tränare eller ryttare som fått för sig att prova en annorlunda taktik just för att det är derbyt. 

Det är så många olika faktorer som spelar in i just Derbyt, alla som startar vill verkligen vinna. Det är just det där oväntade som några gör under loppet som är charmen. Man kan ha en bra häst och en bra jockey, men man ska också ha lite tur. De oväntade dragen kan man inte räkna ut på förhand.  Ytterligare en faktor på söndag är hur banan blir efter att det har ridits 20 lopp innan Derbyt.

Ska jag vara ärlig så tror jag inte det är en tillfällighet att Derbyt vinns av ett fåtal tränare Det är mycket nerv innan och det är lätt att man som tränare ger ett extraarbete eller gör något annat för att man vill vinna just Derbyt. Det är fantastiskt med spänningen innan. Jag gillar verkligen när det är derbydags, det är något helt speciellt berättar Niels Petersen

På söndag har Niels Petersen  Wishformore (lopp 11) till start i Danskt Derby. Wishformore (e. Center Divider) har en del att brås på som halvbror till Suspicious Mind (e.Appel Au Maitre) vilken segrade i Danskt Derby 2016. 

- Glöm senaste starterna. I Derby Trial senast blev det helt fel, han är bättre än så. Rafael Schistl sa direkt efter mål att Wishformore inte var sig själv. Svaret fick vi snabbt en sko hade lossnat lite. Det som var mycket positivt var att han fungerade bra på banan. Vi reser ner till Danskt Derby och är optimistiska. Han blir nog lite bortglömd på de senaste prestationerna.  Vi vet att det är tufft motstånd och får räknas lite som "underdogs" i loppet, säger Petersen.

Tror du att du kan vinna Derbyt med Wishformore?

- Ja det tror jag, förutsatt att han gör sitt och kanske att någon av motståndarna inte får optimala lopp. Min jockey tror också på bra möjlighet att vinna Derbyt, konstaterar en smått optimistisk Niels Petersen.

På söndagen har Niels två till startande Swan Black (lopp 7) och C'est La Vie (lopp 8).

-Swan Black (e.Devils Drink) var bra sist, hade lite otur. Jag tycker hon lyft sig sedan jag fick henne i träning. Hon är tillräckligt bra för att vinna. Det ska vara en bra chans. 

-C'est La Vie (e.Center Divider) ligger jag lite lågt med. Hade jag hunnit med att ge honom ett lopp till i kroppen hade det känts bättre. Han har en fördel av om det kommer regn. Kapaciteten finns där och han är helt klart bättre än sitt tal, meddelar Niels Petersen.

Niels har tre starthästar på lördagen alla i Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3) med 250.000 danska kronor i första pris. Så här tänker Niels om deras möjligheter.

-Cockney Cracker(lopp 6) var jag nöjd med senast, han gjorde en bra insats i sin första start på Klampenborg. Han gick bra i Oslo Cup, men känslan är att är lite tuffare. Han slutar på en premie, men ska han räcka till vinst får han höja sig lite mer. Om det kommer regn gynnas han. Han gärna vill ha lite svikt i banan.

Trouble Of Course (lopp 6) är jag väldigt nöjd med. Han är på gång. Jag tyckte han klarade banan bra när han var femma i sin årsdebut. Han måste höja sig lite, men jag är faktiskt lite spänd på honom. Han är en joker i loppet som jag ser det.