Nyheter

Niels Petersen hade en stor norsk derbydag

Publicerad
Niels Petersen hade en fantastisk dag med fem hästar som segrade. Galopptips intervjuade Petersen efter racen.
20190825_20544
En mycket nöjd Niels Petersen efter dagens framgångar Foto: Niclas Cronberg

Vilken dag du har haft stort grattis!

--  Ja det kan knappast bli bättre, jag hade en som blev tvåa den kunde ju vunnit med skrattar Niels Petersen. Jag måste vara supernöjd med en sådan här dag.

--  Privilegiado var riktigt bra.idag. Vi är inbjudna till Belmont i USA. Det är gäster från Europa, segraren i Tyskt Derby bland annat  och amerikanska treåringar. Det känns dock som att loppet är lite nära så vi är lite tveksamma. Vi har bland annat planer på Qatar Derby framöver, avslöjar Niels.

Square De Luynes bara gick ifrån den övriga eliten idag. Han lekte hem Marit Sveaas. 

--  Ja, vad ska jag säga, han var väldigt bra. Jag talade lite med jockeyn efter loppet och han menade att Square De Luynes är tillräckligt bra för att starta i bra sällskap utomlands. Jag är intresserad och frestad av att prova något som ingen annan gör med. Han är anmäld i Stockholm Cup, men vi får se. Jag funderar lite på Frankrike närmast.

Vad säger du om 2- åriga stoet Ascot Brass?

-Hon går till SM om hon tagit loppet bra. Det är en smart häst , en racertyp. Hon är mentalt väldigt vuxen. Vi har inte begärt så mycket i jobben, men det var ett väldigt bra besked när P-A Gråberg gick med henne ifrån de övriga, avslutar Niels Petersen