Nyheter

Nicky Hendersons Call Me Lord vann International Hurdle (Gr.2)

Publicerad
Nicky Henderson hade två bra möjligheter att vinna International Hurdle på lördagen och det blev vinst för tränaren som har stallet i bästa form.
RP_ID0036856
Call Me Lord med James Bowen vann International Hurdle(Gr.2) Foto: Grossick Racing Photography

Det var Nicky Henderson tränade Call Me Lord (e. Slickly) som till slut blev knapp favorit som vann loppet efter en bra ritt av James Bowen. 

Mycket av det man talat om innan loppet var Nicky Hendersons experiment med att låta Call Me Lord att gå i vänstervarv. Det visade sig att det fungerade hur bra som helst för sexåringen som  vann knappt men säkert till slut. Vid sista hindret låg Call Me Lord trea men efter att ha hoppat det sista hindret tog Call Me Lord greppet och höll undan  närmast före Ballyandy (e. Kayf Tara) som gick ner i distans och avslutade bra. Nicky Henderson’s andra häst i loppet Triumph vinnaren Pentland Hills (e. Motivator), hoppade lysande över hindrena och såg fantastisk ut, men låg på för mycket för att kunna klara distansen hela vägen och slutade fyra efter att ha fått ge sig sista biten innan mål. 

-Han kändes underbar hela vägen. Han visade att han har farten och styrkan även på den här distansen, berättade James Bowen efter segern med Call Me Lord. 

Vinnaren Call Me Lord sjönk till 17 gånger för att vinna  Champion Hurdle i mars.