Nyheter

Newbury 18 maj

Publicerad
Vi har tidigare skrivit om Lockinge Stakes (Gr.1) men programmet på Newbury kryllar av hyperintressanta löpningar. Ett särskilt guldkorn hittar vi i femte racet, en på pappret "vanlig" löpning för tvååringar.
RP_ID0034621
Crystal Ocean segrar under Ryan Moore i årsdebuten Foto: Mark Cranham / Racing Post

Det är flera topprace på Newbury utanför London och ATG erbjuder spel till racen. Aston Park Stakes (Gr.3) ser superstjärnan Crystal Ocean (e. Sea the Stars) i startboxarna. Crystal Ocean kommer från en Grupp 3 seger i årsdebuten och ser ut att gå en ny seger till mötes. Ifjol  segrade han i Hardwick Stakes (Gr.2) på Ascot och på Grupp 1 - nivå blev det andraplatser bakom Poet's Word och Cracksman. En andraplats bakom Enabled hann Crystal Ocean också med. Crystal Ocean är inte många längder bakom de bästa och Sir Michael Stoute är mästare på att få hästarna att utvecklas vidare som äldre. 

Som femte race rids en klass 2 löpning för tvååringar. Det här lär bli en perfekt övningsuppgift innan Royal Ascot och vi har en handfull lovande tvååringar. Vi har tidigare skrivit om Fort Myers (e.War Front) som segrade till bottenodds på Dundalk och nu kommer ut igen. Den här gången är motståndet vassare och favorit i nuläget är Godolphins Well of Wisdom (e.Oasis Dream). Modern, Alessandria, har tre avkommor som tjänat över miljonen och Well of Wisdom såg inte  ut att vansläktas vid debutsegern. Amerikanen Wesley Ward kommer ofta över till England med snabba tvååringar. Här sadlar han ut Joker On Jack (e.Declaration of War) som debuterade med en lätt seger på Keenland 18 april. Lägg till Richard Hannon tränade Temple of Heaven (e.Iffraaj) som segrade på ett bra sätt i debuten på Nottingham. Hannon har tagit det här racet två av fyra gånger och är garanterat sugen på att skrälla för en gångs skull. Ostartade United Front (e.War Front) är välstammad, men slår knappast stallkamraten Fort Myers.