Nyheter

New Target skrällde rejält

Publicerad
Bent Olsen tränade 2-åringen New Target som ägs av Lone Kaj-Nielsen överraskade de flesta igår med att vinna Dansk Galops Auktionsløb. I sadeln på Center Divider avkomman satt Manuel Martinez.
Bent_Olsen01-X2_vsNWaM
Bent Olsen var rörd efter segern med New Target Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Loppet inleddes i bra tempo och favoriten Radiant Carlras var med där framme hela vägen och såg ut att gå mot segern. Då dök plötsligt Manuel Martinez fram med 34-oddsaren New Target som hade fått upp väldigt bra fart från de bakre regionerna och in mot mål var skrällen ett faktum. 

– Den här familjen har betytt så mycket för mig berättade en påtagligt rörd Bent Olsen efter loppet för Galopptips. Mormor Stolga har haft så stor betydelse. Jag vann Danskt Derby med Master Kid 2008. Den första hästen jag hade för Lone Kaj-Nielsen som betydde något var Kronhjort var från Stolga familjen. Jag hade Reventon som också kom från Stolga linjen. Vi vet att när vi får en häst från Hjortebo så är de alltid tip top. 

Vad är fortsättningen för New Target efter detta?

– Självfallet är derbyt målet nästa år, det är det som det rör sig om. Den familjen kan göra allt. Guineas är så klart ett av mål på vägen avslutar Bent Olsen