Nyheter

Neuroth i form - bäring på V4?

Publicerad
V64 inleddes med Jägersro Cup över mastiga 3200 meter. Efter en perfekt ritt på väntan höll Pas De Secrets, med 62 kilo på ryggen, undan före Momentum med 51 kilo.
Pas_De_Secret_6368_TD4SIK
Pas de Secrets älskar Jägersro och tog en ny seger Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vivernus (e.Street Cry) pullade bort sig i ledningen i den 3200 meter långa handikapen. Arctic Waltz (e.Wiener Walzer) var den som gjorde första draget och tog sig till ledningen samtidigt som Vivernus kallnade. Bokan (e.Soldier of Fortune) var med utanför Arctic Waltz och såg till att denne inte fick någon gratisledning. Bakom följde Pas de Secrets (e.High Chaparral) under Jan-Erik Neuroth och bara väntade. Pas de Secrets såg lite trög ut i kurvan, men när Jan-Erik styrde på kopplade han snart greppet. Bakifrån kom då Momentum (e.Campanologist) stormade och såg ut att gå klart fortare är Pas de Secrets som dock sträckte på sig när motståndaren upptäcktes. 

I dagens två inledande löpningar har vi sett att både Francisco Castro och Wido Neuroth har kanonform för dagen vilket kan ha bäring på V4. Castro startar Es Raco (V4-1) och banans tipster Niclas Cronberg tror mycket på att den revanscherar sig mot senast. Neuroth startar favoriten i Oaks, Nouvelle Lune (V4-3) som enligt Cronberg ses med chans, men där det finns intressanta skrällar som motbud. Lennart Junior Reuterskiöld var nära att skrälla med Momentum och kanske istället kan skrälla i Hurricanelöpning. Där sadlar han ut Orb Craft (V4-2), en storskräll som Cronberg varnar för. Insatsen i Derbyt var mycket bra och Orb Craft hade otur på vägen. Vid gardering av megafavoriten Red Cactus (V4-2) är Orb Craft ett tidigt streck.