Nyheter

Neuroth har en lugn fredag

Publicerad
Normalt när det är storloppsdagar har familjen Neuroth det stressigt. Fredagens Breeders'-tävlingar är dock lugna och Wido Neuroth har bara tre hästar till start. Sonen Jan-Erik rider två av dessa och vet att berätta om den tredje.
Appelina_8247_mHkDX0
Jan-Erik Neuroth på Stall Perlens Appelina som startar på söndag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Candyflower (e.Eishin Dunkirk) är tippad fyra av Galopptips som spikar Queen Rouge (e.Lord of England). Hur är det då ställt med chanserna enligt Jan Erik Neuroth? "Candyflower gick väldigt bra sist efter att ha suttit instängd väldigt länge. Det är ett tufft motstånd, men jag hoppas att vi är med bland de tre främsta iallafall."

I Breeders' Trophy Consolation är det bättre ställt med chanserna. Vi på Galopptips dristar oss till att ha 3 Topas Royal (e.Soldier Hollow) som ensam A-häst och stallets 11 Holy Romance (e.Holy Roman Emperor) som fjärderankad. Jan-Erik Neuroth låter som vanligt lite mer optimistik än sin far. "Topas Royal blir ju bara bättre och bättre och förutsättningarna här borde passa. Det borde vara en god segerchans. Holy Romance gick bra senast och är på väg uppåt. Det är ett osäkerhetsmoment i resandet som båda hästarna gör för första gången."

På söndag är det brådare dagar för stallet och vi ber att få återkomma med intervjuerna inför Stockholm Cup dagen.