Nyheter

Neuf chevaux de l´equrie Patrick Wahl

Tränare Patrick Wahl sadlar ut nio hästar på Bro Park i morgon varav inte färre än åtta är treåringar... Vi ringde upp Patrick för att kolla läget inför onsdagen.
patrick_Wahl_OMxWMhB
Mon dieu! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Gräspremiär på Bro Park och en massa treåringar på tävlingsbanan - kan det bli bättre?

I den första V4-avdelningen, en treårslöpning på gräset över 1400 meter, tar du ut fyra djur. Vi tar dem i nummerordning och börjar således med Heart Of Dreams som imponerade på oss i debuten.

Heart Of Dreams (4) svarade för en gedigen debut. Hon var stökig innan lopp och trampade av sig en sko - sedan tappade hon från start, men reparerade storstilat. Jag tycker att hon ska vara lite framsatt även om det bara var en vecka sedan hon startade och gräs lär inte vara något minus. Det är ett tufft lopp, men det ska bli spännande att se henne, säger Patrick Wahl.

Nashville West (6) är väl okej, men jag tror inte att han räcker till. Sidoludd på igen och lopp i kroppen är dock såklart lite plus i kanten, säger Patrick Wahl.

Rise n Shine (7) har varit en stor besvikelse så här långt, men nu är hon åtgärdad och tränar på fint. Hon har en vass speed och jag tror att hon kan mer än sitt aktuelle formtal. Kanske en outsider på vad hon visar i träning, funderar Patrick Wahl.

Anguilla (8) är fin typ som dock varit lite tung in loppen. Hon jobbar som en topphäst, men jag vill se henne prestera i lopp. Jag har tagit blodprov på henne inför det här loppet, så det känns rätt svårbedömt, säger Patrick Wahl.

I V4-2, treårslöpning på gräset över 1600 meter har du också fyra till start. Kommentar tack?

Made By Mack (2) tappade i starten senast och sedan blev det tufft. Det är en häst jag har stora förhoppningar på, men tyvärr har han uppträtt rätt “grisigt”. Om Made By Mack löper upp till vad han kan är han inte helt borta - då måste han dock komma iväg bättre än vad han gjorde senast, säger Patrick Wahl.

Garcia (5) var förbättrad i årsdebuten och det blir blinkers den här gången också. Gräs är en fördel för min häst som kan vara bland de tre främsta, säger Patrick Wahl.

Blue Gem (7) är en fin häst för framtiden, men jag tror hon behöver det här loppet, säger Patrick Wahl.

Mayambo (9) kan en del, men han är lite seg av sig och behöver startas igång. Han skulle helst ha 5000 meter, men tyvärr finns det inga sådana lopp, säger Patrick Wahl med ett skratt.

I Upplandslöpning, V4-3, gör din KIng Cole (9) årsdebut, med sex kilos övervikt. Antar att det blir tufft?!

King Cole är inget för lirarna den här gången, avslutar Patrick Wahl.