Nyheter

Native River återkommer efter vila på Aintree

Publicerad
Det är 267 dagar sedan den senaste starten för nioåringen Native River när han nu kommer till start i Many Clouds Chase (Gr.2) på Aintree. Loppet som rids över 5020 meter startar 15:40 svensk tid.
RP_ID0030751
Kan det bli en lika spännande duell mellan Native River och Might Bite som i Cheltenham Gold Cup 2018 idag i Many Clouds Chase (Gr.2) Foto: Patrick McCann

Colin Tizzard tränade Native River (e. Indian River) som vann  en otroligt spännande duell över upploppet i Cheltenham Gold Cup (Gr.1) 2018 närmast före Might Bite (e. Scorpion) får blinkers på sig för första gången och har vilat sedan förra årets Cheltenham Gold Cup då han blev fyra. I sadeln på Native River sitter som vanligt ständiga partnern Richard Johnson. Här har man hittat en perfekt uppgift att starta med då det är ett litet fält på fyra hästar.

Att han får blinkers på sig är mer för att skärpa upp koncentrationen. Han var inte dålig förra året, han var ju placerad i alla sina lopp. Nu får vi se vad som händer imorgon, men tanken är att han närmast ska ut i Welsh Grand National den 27 december om allt går som det ska berättade assisterande tränaren Joe Tizzard om Native River i en intervju på fredagen. 

En spännande motståndare till Native River är Nicky Henderson tränade Might Bite med Nico de Boinville i sadeln som inte alls var att känna igen förra året. Nu kommer han tillbaka efter att ha varit ifrån sedan i mars och det ska bli intressant om han kan visa något av kapaciteten han visade 2017/ 2018 då han bland annat vann King George VI Chase (Gr.1).

Det handlar inte bara om dessa två en som får betraktas som loppets outsider är Black Corton (e. Laverock) med Bryony Frost i sadeln. Black Corton har inte mött lika bra motstånd som de två nämnda tidigare, men är under utveckling. Tränaren Paul Nicholls känner sig i alla fall inte slagen på förhand när han blev intervjuad i tv häromdagen.. 
- Han är bra i ordning och kommer i till loppet i fin form. Han trivs bra med små fält och vi har fördelen av att ha ett lopp i kroppen. Det kan vara hans tur. 

Native River har mött Might Bite fyra gånger tidigare och har varje gång varit först i mål av dem. Native River måste ha en bra chans att gå segrande ur loppet.